hawk21 Napisano 1 Wrzesień 2016 Share Napisano 1 Wrzesień 2016 WitamPostanowiłem po 10 latach zmienić swój Quattro MP na coś nowszego ze stajni Minelaba. Początkowo chciałem E-Tracka ale odradzają mi ze względu na to że jest to przepłacanie. Dodam że interesują mnie głównie drobnice ( monety, odznaczenia itp ). Który model Minelaba zatem polecacie? Gubię się już w tych oznaczeniach : SE, SE II, SE PRO itp..Będę wdzięczny za doradztwo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alex_2013 Napisano 1 Wrzesień 2016 Share Napisano 1 Wrzesień 2016 Przepłacisz kupując Explorera. Mam etraca i nigdy bym Exa nie kupił, szkoda kasy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hawk21 Napisano 1 Wrzesień 2016 Autor Share Napisano 1 Wrzesień 2016 Ale przecież Explorer SE jest tańszy ( używka ) niż E-Trac. To jak przepłacę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alex_2013 Napisano 2 Wrzesień 2016 Share Napisano 2 Wrzesień 2016 jezeli mam zapłacić 80 % sumy x za Explorera to przepłacam, bo za 100 $ sumy x moge mieć coś dużo lepszego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alex_2013 Napisano 2 Wrzesień 2016 Share Napisano 2 Wrzesień 2016 100% sumy x:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hawk21 Napisano 3 Wrzesień 2016 Autor Share Napisano 3 Wrzesień 2016 Widzisz...matematycznie niby tak.Ale czy naprawdę Trac jest tak tak dużo lepszy? Może bardziej zaawansowany.Pierwotnie byłem nastawiony na trac-a ale odradzały mi to osoby które pracowały i z jednym i drugim sprzętem.Więc własnie ciekaw jestem opinii. W chwili obecnej mogę zakupić za 3500 Trac-a. Cieżko za to znaleźć SE. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sza.man Napisano 3 Wrzesień 2016 Share Napisano 3 Wrzesień 2016 Zgadaj się z kimś, kto ma etraka na wspólne wykopki, a po kilku godzinach porównaj efekty.Może Cię to skłoni do refleksji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szperak Napisano 3 Wrzesień 2016 Share Napisano 3 Wrzesień 2016 Witam , podłączę się do tematu .Mam problem czy brać minelaba se za około 350funtów ?. Kolega mojego kolegi z Anglii ma na sprzedaż i nie mogę się zdecydować czy brać?. Niektórzy uważają że są wolne i mają słabą dyskryminację , co robić ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hawk21 Napisano 4 Wrzesień 2016 Autor Share Napisano 4 Wrzesień 2016 co masz na myśli mówiąc że są wolne" ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brzęczyszczykiewicz Napisano 4 Wrzesień 2016 Share Napisano 4 Wrzesień 2016 >> W chwili obecnej mogę zakupić za 3500 Trac-a. Cieżko za to znaleźć SE.Dużego Fiata na chodzie też w chwili obecnej ciężko znaleźć ;)ja tam bym nie oczekiwał od kolejnych minelabów czegoś istotnie nowego, poza zwiększeniem szybkości obliczania wyników. Bo od czasów Sovereigna (którego gotowy projekt kupili) w koncepcji pomiarowej raczej nic się nie zmieniło. Trzepią od lat to samo, tylko pudełka się zmieniają. Jeszcze jedno co może mieć znaczenie, to wyższy-niższy model. Quattro był niższym modelem więc miał CELOWO pewne funkcje ograniczone (pogorszone), zgodnie ze strategią tego producenta stopniowania modeli (skoro nie potrafimy zrobić niektórych sprzętów lepiej, to musimy zrobić niektóre sprzęty gorzej).Myślę że jeśli wytrzymałeś tyle lat z Quattro, to każdy lepszy FBS będzie krokiem do przodu ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hawk21 Napisano 5 Wrzesień 2016 Autor Share Napisano 5 Wrzesień 2016 Widzisz..niejako potwierdzasz moją koncepcję aby nie płacić za wodotryski", które i tak raczej w praktyce się nie przydają.Dlatego też bardziej skłaniam się ku SE niż Track. Tylko że używanego SE ciężko jest trafić.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hawk21 Napisano 5 Wrzesień 2016 Autor Share Napisano 5 Wrzesień 2016 Tak więc wybór dokonany. Zakupiłem SE. Zobaczę jak to teraz się sprawdzi w praktyce.Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hawk21 Napisano 6 Wrzesień 2016 Autor Share Napisano 6 Wrzesień 2016 Mam jeszcze pytanie do kolegów. Zakupiony wykrywacz ma Cewka SEF 15/12. Szukał głównie drobnicy więc jaką polecacie zakupic mi cewkę do moich celów?p.s.Czy będzie pasowała tymczasowo cewka z mojego Quattro MP ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alex_2013 Napisano 7 Wrzesień 2016 Share Napisano 7 Wrzesień 2016 Cewka 15x12 dobry zakup na drobnice pod warunkiem ze teren w miare czysty, nad SE bym sie zastanowił tzn nad tym by go nie kupić:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hawk21 Napisano 8 Wrzesień 2016 Autor Share Napisano 8 Wrzesień 2016 Alex_2013 już nabyłem więc klamka zapadła.kupiłem za dobrą cenę, Póki co przełożyłem cewkę ze swojego Quattro. Wg. bardzo pobudzony jest ten sprzęt ale zapewne to kwestia ustawień. Dlaczego chciałem minelaba SE? bo przez 10 lat chodziłem z Quattro. Więc mniej więcej wiem czego mogę się spodziewać. Właśnie na drobnicę potrzebuję dokupić cewkę. Zwykle chodzę po polach czasem las..Nie przewiduję ponadnormatywnego zaśmiecenia terenu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.