Kriczer Napisano 23 Sierpień 2016 Share Napisano 23 Sierpień 2016 To jak ty te kolby będziesz tak kupował przez allegro to tata będzie siedział tyle że nie w pracy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kampania wrześniowa Napisano 23 Sierpień 2016 Autor Share Napisano 23 Sierpień 2016 Patrząc na nasze prawo, to niedługo będą wsadzać za posadanie wałka do ciasta bez zezwolenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kriczer Napisano 23 Sierpień 2016 Share Napisano 23 Sierpień 2016 Demokracja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trooper85 Napisano 23 Sierpień 2016 Share Napisano 23 Sierpień 2016 Z kwestii prawnych - za posiadanie kolby i bagnetu nikt Ci nic nie zrobi, bo nie stanowią istotnych części broni z punktu widzenia wiadomej ustawy. Co nie wyklucza, że ktoś się może profilaktycznie" zainteresować po co Ci ta kolba. Bo może. Z kwestii technicznych - chyba jednak musisz jeszcze popracować nad podbudową teoretyczną, sama pasja bez wiedzy to za mało. A po Twoich pytaniach widać, że tej wiedzy Ci niestety brakuje.W Mauserze (i nie tylko) masz komorę zamkową/nabojową, w nią wchodzi zamek, od przodu masz wkręconą lufę, a od spodu przykręcony magazynek i mechanizm spustowy. Plus parę drobiazgów, ale to już sobie znajdziesz. To stanowi szkielet" broni, do niego przymocowana jest kolba z okuciami, pasem itp. Jeśli chcesz wykorzystać znalową replikę, a myślisz o zakładaniu bagnetu to przednie okucie i obsadę bagnetu musisz sobie zorganizować oryginalną, stalową.Pytanie jeszcze jak Ci się ta kolba spasuje z repliką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kampania wrześniowa Napisano 23 Sierpień 2016 Autor Share Napisano 23 Sierpień 2016 Wy się interesujecie myślę po 10-15 lat, ja dopiero zaczynam, więc pewnych rzeczy jescze nie wiem. Zdecydowanie większą wiedzę mam na temat broni białej, jest też jeszcze kilka innych moich działek", ale broni iglicowej jestem laikiem.Zeby nie było, w kwestii prawa jestem czysty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 23 Sierpień 2016 Share Napisano 23 Sierpień 2016 Masz 14 lat.okZdajesz sobie sprawę że aktualnie na forum jesteś obiektem litościwych uśmiechów na forum? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slajmi130 Napisano 24 Sierpień 2016 Share Napisano 24 Sierpień 2016 E tam problem. Ja to jestem dumny że się tymi rzeczami interesujesz i pytasz. Z racji Twojego wieku (14 lat) dostałeś u mnie ulgę w złosliwych komentarzach. Natomiast jest taka mała liczba osobników w Twoim wieku którzy interesują się obojętnie czym że doceniam to że próbujesz sam coś złożyć. Może Ci to wyjdzie lepiej lub gorzej ale będzie to Twoje. Nie miej za złe, czasami po prostu ludzie są zmęczeni głupawymi pytaniami na tematy podstawowe typu 2+2=? a wiele takich się tu pojawiało. Wracając do tematu, dużo już tu koledzy napisali i sporo jest także w necie na temat np adaptacji kb BOYI do oryginalnej kolby, można się tym posiłkować. Są tez fajni sprawni modelarze którzy bardzo sensowną replikę ruchomą ze stali potrafią zrobić na podstawie rysunku czy modelu. Warto wtedy zainwestować zamiast wkładać znal który wygląda dziadowsko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kampania wrześniowa Napisano 24 Sierpień 2016 Autor Share Napisano 24 Sierpień 2016 Dzięki, że mnie doceniłeś.A' propos mausera kupie se wszystkie legalne części, potem będę myśleć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slajmi130 Napisano 24 Sierpień 2016 Share Napisano 24 Sierpień 2016 No i ok. Jest to dobry zaczyn. Wszystkie możliwe orgolegal części tylko w stanie dobrym do użycia, a resztę warto by było dokombinować ze stali. Pooksydować, nabić punce i zupełnie to będzie inaczej wyglądało niż znal. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.