dachief Napisano 7 Sierpień 2016 Autor Napisano 7 Sierpień 2016 Witam, Dostałem takie zdjęcie pradziadka. Jest to dla mnie duży skarb, wiecie o co chodzi, błagam o każdą informacje na ich temat. Dodam że pradziadek to ten bez wąsa siedzący. Pozdrawiam i bardzo z góry dziękuje
Edmundo Napisano 8 Sierpień 2016 Napisano 8 Sierpień 2016 Sądząc po sznurach naramiennych są to żołnierze Żandarmerii, okres wojny polsko-bolszewickiej bądź krótko po niej.
mimir Napisano 8 Sierpień 2016 Napisano 8 Sierpień 2016 Stojący w środku i po lewej w mundurach podobnych do I Korpusu Polskiego w Rosji. Środkowy ma nawet podobnego orzełka. Reszta mundury wz 19.
dachief Napisano 8 Sierpień 2016 Autor Napisano 8 Sierpień 2016 Pradziadek pochodził z Gdyni potem przenieśli sie do wsi Klesów powiat Sarny stąd pewnie te mundury. Wielkie dzięki za informacje
Pytanie
dachief
Witam, Dostałem takie zdjęcie pradziadka. Jest to dla mnie duży skarb, wiecie o co chodzi, błagam o każdą informacje na ich temat. Dodam że pradziadek to ten bez wąsa siedzący. Pozdrawiam i bardzo z góry dziękuje
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.