arletka3444 Napisano 2 Sierpień 2016 Autor Share Napisano 2 Sierpień 2016 witam, czy moze mi ktoś pomóc dowiedzieć się conieco o tej monecie?znaleziona w powiecie strzeleckim (woj.opolskie) śr.21mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arletka3444 Napisano 2 Sierpień 2016 Autor Share Napisano 2 Sierpień 2016 druga strona monety Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 2 Sierpień 2016 Share Napisano 2 Sierpień 2016 Lenistwo to straszna choroba...http://www.google.pl/search?q=einen+rechts+thaler&client=firefox-b&biw=1067&bih=489&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwif3J39xqLOAhXEMBoKHcD2CkcQ_AUIBigB#tbm=isch&q=24+einen+reichs+thaler+1753+stettin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 2 Sierpień 2016 Share Napisano 2 Sierpień 2016 Przy okazji tej blaszki ze Szczecińskiej mennicy mam pytanie do znających się na monetkach. Z czego może wynikać fakt, że szukam od ładnych paru lat w okolicach Sz-na, znalazłem dziesiątki różnych części talara, monety z najdalszych części świata ale żadnej monety z mennicy Stettin. Z czego to może wynikać? Mam po prostu pecha czy może te monety były w obiegu gdzieś indziej?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.