Skocz do zawartości

Medalik ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam , po dokladniejszym przyjżeniu się temu medalikowi zauważyłem że po drugiej stronie drzewa siedzi rawdopodobnie druga postać , mówiąc ogólnie obydwie postacie siedzą pomiędzy drzewem a na dole jest narysowana fala , ktoś orientuje się mniej wiecęj co to może byc i z jakiego okresu mniej więcej pochodzi ?

Panowie dzisiaj odkryłem że ten medalik jest złoty , może to was jakoś naprowadzi , bardzo miła niespodzianka , zczerwieniał prawdobodobnie ze starości ale po kąpieli w kwasie solnym czerwony nalot zszedl i pokazało się złotko , bardzo miła niespodzianka :) Bardzo proszę o pomoc w identyfikacji bynajmniej wieku znaleziska lub z jakiej jest epoki :)

Z tego co mi wiadomo złoto czerwinieje pod wpływem tlenków żelaza zawartyh w glebie i mówie to do geniusza o nicku Tyfus" ,jak widać tutaj nick nie jest przypadkowy. A co do roztwou solnego to pomaga on w usunięciu czerwonego nalotu ze złota , podsyłam fotki po oczyszczeniu , co niektórym komentującym znawcom zapewne opadnie szczęka i myślę że wiadomo o kim mówie ale zostawie to dla siebie :)

Ps, niektórzy poprostu nie umieją się cieszyć z czyjegoś farta :)

Leocośtamcośtam... buahahahahaha :)

w związku z wrodzonym poczuciem humoru - w ten sposób potraktuję twój wpis - żeby nie było, że się za chamówę wyżywam. Ale ostrzegam - kolejnej nie strawię... raczej, bo wszystko jest śmieszne, ale tylko do pewnego czasu.

S t r a s z n i e się cieszę z tego farta i przepięknego złotka. Jestem pod wielkim wrażeniem i chylę czoła...

Amen.

chłopie masz internet a nie potrafisz się nim obsłużyć wystarczy wpisać w gogle pytanie CZY ZŁOTO PATYNUJE?i wtedy nie narażał bys się na pośmiewisko,bo straszne głupoty piszesz.Musze ciezmartwić ale znalazłeś kawałek mosiężnej blaszki

Spoczko , wielcy znawcy , jutro pojade z tym do jubilera i dowiem się co i jak , wtedy pogadamy ;)
Poczytajcie sobie o czerwonych nalotach na złocie , i wtedy mi powiedzcie że nie przebarwia , a przede wszystkim poczytajcie skąd on sie bierze :) skończe tą bezsensowną dyskusje bo z tego co mi sie wydaje rozmawiam z osobami ponizej 20 roku życia , co zresztą widać po tych wypowiedziach :)

Porozmawiamy jutro , jeśli macie racje to wam o tym napisze i przyznam się do błędu a jeśli będzie na odwrót no to zobaczymy czy będziesz taki wygadany inteligencie :) tak czy inaczej poradze się eksperta , a poza tym ninie o to pytałem tylko co to może być i z którego wieku ?? Ale tego tojuz nie wie wiecie eksperci prawda ?? Tak myslalem

żeby coś identyfikować miszczu", to trzeba to widzieć a jak się widzi w większości tylko łapska - to mamy bawić się w dochodzeniówkę i identyfikować linie papilarne, czy co? bo sam nie wiem...

oprócz tematu złota, jego zalegania w ziemi (i przez to oddziaływania środowiska na nie) oraz sposobów i rodzajów patynowania złota (które, ogólnie mówiąc - wstępuje w przypadku niektórych złotych przedmiotów) - ustalono: nie masz pojęcia.

Masz za to pojęcie, jak urządzać osobiste wycieczki, obrażać itd., itp.

Poza tym, poprawnie wykonane zdjęcie identyfikowanego przedmiotu jest przyczyną do starania się o poprawną identyfikację - tu raczej nie możemy o tym mówić i pisać.
I na koniec - sam sprowokowałeś dyskusję, cytuję:

Panowie dzisiaj odkryłem że ten medalik jest złoty ... zczerwieniał prawdobodobnie ze starości ale po kąpieli w kwasie solnym czerwony nalot zszedl i pokazało się złotko"

więc, skoro złotko", to żyj z tym i się ciesz.

a do wykonania w miarę poprawnego zdjęcia/zdjęć wystarczy nawet to:

http://odkrywca.pl/jak-zrobic-wystarczajaco-poprawne-zdjecie-monety,691904.html#691904

lub kilka innych wątków, które na Forum można znaleźć.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie