Leoguetta21 Napisano 24 Kwiecień 2016 Share Napisano 24 Kwiecień 2016 Witam ,prosiłbym o identyfikacje ,na medaliku widać drzewo i postać siedzącą na krześle a pod spodem jest fala , z drugiej strony nie widać nic , z góry dzięki za pomoc . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leoguetta21 Napisano 24 Kwiecień 2016 Autor Share Napisano 24 Kwiecień 2016 Witam , po dokladniejszym przyjżeniu się temu medalikowi zauważyłem że po drugiej stronie drzewa siedzi rawdopodobnie druga postać , mówiąc ogólnie obydwie postacie siedzą pomiędzy drzewem a na dole jest narysowana fala , ktoś orientuje się mniej wiecęj co to może byc i z jakiego okresu mniej więcej pochodzi ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leoguetta21 Napisano 28 Kwiecień 2016 Autor Share Napisano 28 Kwiecień 2016 Panowie dzisiaj odkryłem że ten medalik jest złoty , może to was jakoś naprowadzi , bardzo miła niespodzianka , zczerwieniał prawdobodobnie ze starości ale po kąpieli w kwasie solnym czerwony nalot zszedl i pokazało się złotko , bardzo miła niespodzianka :) Bardzo proszę o pomoc w identyfikacji bynajmniej wieku znaleziska lub z jakiej jest epoki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyfus Napisano 28 Kwiecień 2016 Share Napisano 28 Kwiecień 2016 złoty ?!?! kwas solny ?!?!nie no... padłem... ma ktoś zmiotkę i szufelkę żebym pozbierać się mógł po tym szoku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 28 Kwiecień 2016 Share Napisano 28 Kwiecień 2016 Chyba złoto tzw. ruskie, bo takie czerwone. Co Tyfus? Zazdrościsz fancika? ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyfus Napisano 28 Kwiecień 2016 Share Napisano 28 Kwiecień 2016 yhm... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leoguetta21 Napisano 29 Kwiecień 2016 Autor Share Napisano 29 Kwiecień 2016 Z tego co mi wiadomo złoto czerwinieje pod wpływem tlenków żelaza zawartyh w glebie i mówie to do geniusza o nicku Tyfus" ,jak widać tutaj nick nie jest przypadkowy. A co do roztwou solnego to pomaga on w usunięciu czerwonego nalotu ze złota , podsyłam fotki po oczyszczeniu , co niektórym komentującym znawcom zapewne opadnie szczęka i myślę że wiadomo o kim mówie ale zostawie to dla siebie :) Ps, niektórzy poprostu nie umieją się cieszyć z czyjegoś farta :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyfus Napisano 29 Kwiecień 2016 Share Napisano 29 Kwiecień 2016 Leocośtamcośtam... buahahahahaha :)w związku z wrodzonym poczuciem humoru - w ten sposób potraktuję twój wpis - żeby nie było, że się za chamówę wyżywam. Ale ostrzegam - kolejnej nie strawię... raczej, bo wszystko jest śmieszne, ale tylko do pewnego czasu.S t r a s z n i e się cieszę z tego farta i przepięknego złotka. Jestem pod wielkim wrażeniem i chylę czoła...Amen. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leoguetta21 Napisano 29 Kwiecień 2016 Autor Share Napisano 29 Kwiecień 2016 Nie trzeba chylić czoła , wystarczy nie wszczynać głupich sporów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leoguetta21 Napisano 29 Kwiecień 2016 Autor Share Napisano 29 Kwiecień 2016 Amen , cokolwiek to oznaczalo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarzabek Napisano 29 Kwiecień 2016 Share Napisano 29 Kwiecień 2016 Zajebisty złoty medalik. takie złoto chcę kupić. Daje pińcet.A tak powazniej Leoguetta21 co lekarz na to? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joorkan Napisano 29 Kwiecień 2016 Share Napisano 29 Kwiecień 2016 Leoguetta21 - Ty tak na poważnie? Przecież to absolutnie nie wygląda na złoto, raczej na miedź po prostu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leoguetta21 Napisano 29 Kwiecień 2016 Autor Share Napisano 29 Kwiecień 2016 Prosze zobaczyć nowe zdjęcia które dodałem w komentarzu , za 500 to ty sobie w okulary zainwestuj kolego ,może jeszcze nie jest za późno :) wrzuce zdj jeszcze raz dla tych mniej spostrzegawczych ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buli27 Napisano 29 Kwiecień 2016 Share Napisano 29 Kwiecień 2016 chłopie masz internet a nie potrafisz się nim obsłużyć wystarczy wpisać w gogle pytanie CZY ZŁOTO PATYNUJE?i wtedy nie narażał bys się na pośmiewisko,bo straszne głupoty piszesz.Musze ciezmartwić ale znalazłeś kawałek mosiężnej blaszki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leoguetta21 Napisano 29 Kwiecień 2016 Autor Share Napisano 29 Kwiecień 2016 Przód medalika na górze , jesli to nie jest złoto , to nie wiem czym ono dla was jest :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leoguetta21 Napisano 29 Kwiecień 2016 Autor Share Napisano 29 Kwiecień 2016 Złoto przebarwia sie na czerwono kolego :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buli27 Napisano 29 Kwiecień 2016 Share Napisano 29 Kwiecień 2016 jednak masz chyba gorączke złota ehhh Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarzabek Napisano 29 Kwiecień 2016 Share Napisano 29 Kwiecień 2016 buli27 nie psuj zabawy.ja sie specjalnie przygotowałem, czekam na akcje, pampers, folia naokoło i lekko podwinięta żeby ze śmiechu nie obsikać i nie obkakać najbliższego otoczenia a ty walisz z panzerfausta :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buli27 Napisano 29 Kwiecień 2016 Share Napisano 29 Kwiecień 2016 poczytaj chłopie i nie pisz głupot Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buli27 Napisano 29 Kwiecień 2016 Share Napisano 29 Kwiecień 2016 jarząbek sory już niebede z tym kolegą dyskutował Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leoguetta21 Napisano 29 Kwiecień 2016 Autor Share Napisano 29 Kwiecień 2016 Spoczko , wielcy znawcy , jutro pojade z tym do jubilera i dowiem się co i jak , wtedy pogadamy ;)Poczytajcie sobie o czerwonych nalotach na złocie , i wtedy mi powiedzcie że nie przebarwia , a przede wszystkim poczytajcie skąd on sie bierze :) skończe tą bezsensowną dyskusje bo z tego co mi sie wydaje rozmawiam z osobami ponizej 20 roku życia , co zresztą widać po tych wypowiedziach :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarzabek Napisano 29 Kwiecień 2016 Share Napisano 29 Kwiecień 2016 tak, masz rację. tu sa sami dyletanci, bezmózgowcy i gamonie. ale zawsze mozesz zmienić forum na pudelek, onecik lub inne bardzo poważne i elitarne forum dla tych pewnych siebie". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leoguetta21 Napisano 29 Kwiecień 2016 Autor Share Napisano 29 Kwiecień 2016 Porozmawiamy jutro , jeśli macie racje to wam o tym napisze i przyznam się do błędu a jeśli będzie na odwrót no to zobaczymy czy będziesz taki wygadany inteligencie :) tak czy inaczej poradze się eksperta , a poza tym ninie o to pytałem tylko co to może być i z którego wieku ?? Ale tego tojuz nie wie wiecie eksperci prawda ?? Tak myslalem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leoguetta21 Napisano 29 Kwiecień 2016 Autor Share Napisano 29 Kwiecień 2016 Potraficie jedynie pisać durnoty nie związane z pytaniem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyfus Napisano 29 Kwiecień 2016 Share Napisano 29 Kwiecień 2016 żeby coś identyfikować miszczu", to trzeba to widzieć a jak się widzi w większości tylko łapska - to mamy bawić się w dochodzeniówkę i identyfikować linie papilarne, czy co? bo sam nie wiem...oprócz tematu złota, jego zalegania w ziemi (i przez to oddziaływania środowiska na nie) oraz sposobów i rodzajów patynowania złota (które, ogólnie mówiąc - wstępuje w przypadku niektórych złotych przedmiotów) - ustalono: nie masz pojęcia. Masz za to pojęcie, jak urządzać osobiste wycieczki, obrażać itd., itp. Poza tym, poprawnie wykonane zdjęcie identyfikowanego przedmiotu jest przyczyną do starania się o poprawną identyfikację - tu raczej nie możemy o tym mówić i pisać.I na koniec - sam sprowokowałeś dyskusję, cytuję:Panowie dzisiaj odkryłem że ten medalik jest złoty ... zczerwieniał prawdobodobnie ze starości ale po kąpieli w kwasie solnym czerwony nalot zszedl i pokazało się złotko"więc, skoro złotko", to żyj z tym i się ciesz.a do wykonania w miarę poprawnego zdjęcia/zdjęć wystarczy nawet to:http://odkrywca.pl/jak-zrobic-wystarczajaco-poprawne-zdjecie-monety,691904.html#691904lub kilka innych wątków, które na Forum można znaleźć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.