marekb37 Napisano 12 Kwiecień 2016 Autor Share Napisano 12 Kwiecień 2016 Koledzy wrzucam kolejne guziczki z prośbą o pomoc w identyfikacji. Przeszukałem stronę buttonarium.pl i znalazłem podobne. Ale nie takie same. Może ktoś pomoże. Pierwszy z lewej z trąbką, podobny jest do guzika pruskiego urzędnika pocztowego ale nie spotkałem nigdzie tam żadnych cyfr. Na moim jest widoczna 6. Drugi, podobny jest do guzików produkowanych w dawnej Austrii. Potocznie nazywany guzikiem solarnym. Proszę aby ktoś rzucił trochę światła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekb37 Napisano 12 Kwiecień 2016 Autor Share Napisano 12 Kwiecień 2016 Strona z uszkiem. Jak widać bez żadnych oznaczeń. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kot2016 Napisano 12 Kwiecień 2016 Share Napisano 12 Kwiecień 2016 http://www.buttonarium.eu/kolekcja/guzik/2935 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyfus Napisano 12 Kwiecień 2016 Share Napisano 12 Kwiecień 2016 a o tym z prawej:http://tuskulum-riannon.blogspot.com/2011/01/guziki-inne-niz-znamy.htmlhttp://www.scheibenknopf.de/entwicklungmotiv.php Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekb37 Napisano 12 Kwiecień 2016 Autor Share Napisano 12 Kwiecień 2016 Dzięki tyfus, tobie też Kot2016.Jednak pomyliłem się z tym lewym. Co do prawego dobrze typowałem. Ale i tak ogromne dla was podziękowania z pomoc. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekb37 Napisano 12 Kwiecień 2016 Autor Share Napisano 12 Kwiecień 2016 Tylko jeszcze małe pytanie do Kot 2016 na linku który od Ciebie dostałem guzik ma koszyczek jako uszko i jest gładki. Mój ma uszko i jest ząbkowany na brzegu. Wcześniejszy? Póżniejszy? Może póżniejsza podrobka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kot2016 Napisano 12 Kwiecień 2016 Share Napisano 12 Kwiecień 2016 Tylko tyle udało mi się wygrzebać,nie jestem specjalistą w tym temacie.Może ktoś inny podrzuci ci jeszcze jakieś info. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekb37 Napisano 16 Kwiecień 2016 Autor Share Napisano 16 Kwiecień 2016 Koledzy zaraz mój post spadnie. Może ma ktoś jakiś pomysł, dlaczego mój guzik jest inny od linku zamieszczonego przez Kot2016.Chodzi o ząbkowanie i uszko. Jakieś sugestie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mosin24 Napisano 16 Kwiecień 2016 Share Napisano 16 Kwiecień 2016 Ząbkowane ranty miały chyba guziki oficerskie tu masz różne odmiany tych guzików. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekb37 Napisano 16 Kwiecień 2016 Autor Share Napisano 16 Kwiecień 2016 Dzięki Mosin24.Podejżewałem taką możliwość. Chciałem tylko potwierdzenia od kogoś na forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.