morek Napisano 11 Marzec 2016 Share Napisano 11 Marzec 2016 Albo sami anonimowo zgłosili. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gniewkos Napisano 11 Marzec 2016 Share Napisano 11 Marzec 2016 Ja nikogo nie chcę bronić, ale byłem tam wczoraj po południu zobaczyć z aparatem.... gadałem z miejscowymi itd.... wiem wszystko co i jak było z pominięciem wszelkich pismaków portali itd...Jak było przed znalezieniem, w trakcie co i jak i po... mam nawet zdjęcie ładnie zasypanego dołkaZ osądami ostrożnie, kolego zuki jeżeli policjanci kopali nie mieli wykrywacza to kto im zabroni? Szukać nie można urządzeniami elektronicznymi, bez pozwolenia na stanowskach. Jedynie można potępić to, że może na służbie ale tego też nie wiadomo.1. Teoria pierwsza w koło widać normalne ślady chodzenia z wykrywką, może był poszukiwacz, ktoś faktycznie zadzwonił, miejsce jest takie, że radiowozy widać z sporej odległości, gość akurat kopał depo, zobaczył radiowozy i uciekł w las, miał po prostu pecha znalazł skarb w najgorszym momencie... może zabrał jeden fant na pamiątkę....2. Teoria druga, we wszystko zamieszana jest podobno jakaś sekcja, od poszukiwania zabytków itd. z Poznania... mogło być tak, jak ktoś robi w takiej seksji to z automatu sie tym interesuje, chłopaki mieli wolne przyjechali pokopać najnormalniej w świecie... trafili depo, a że było ich dwóch no to już o jednego za dużo, więc bajkę o poszukiwaczu zmyślili, o zasadzce też jak i o sygnałach że kręcą się poszukiwacze - jak by tak było co weekend w krzakach przy każdym polu musieli by siedzieć policjanci i nas pilnować.... Zgłosili, że znaleźli rozkopane depo i po sprawie oni są czyści, archeolodzy mają fanty, miejsce, kontekst i jest jak powinno być.Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Dąbrowski Napisano 11 Marzec 2016 Share Napisano 11 Marzec 2016 Piszesz że wiesz a potem walisz jakieś absurdalne teorie?Wiec jednak nie wiesz.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 11 Marzec 2016 Share Napisano 11 Marzec 2016 Ktoś zadzwonił po Polizei, a ci przyjechali 70 km z Poznania? ;') Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IdeL Napisano 11 Marzec 2016 Share Napisano 11 Marzec 2016 Oczywiście, że Gniewkos fantasmagorie produkuje. I akurat z Komendy Wojewódzkiej mieliby przyjeżdżać w ramach czynności służbowych.Niezła baja...I wcale nieprawda, że ...jeżeli policjanci kopali nie mieli wykrywacza to kto im zabroni? Szukać nie można urządzeniami elektronicznymi, bez pozwolenia na stanowiskach", bo jeśli jesteśmy przy stosownej ustawie, to - Kto bez pozwolenia albo wbrew warunkom pozwolenia poszukuje ukrytych lub porzuconych zabytków, w tym przy użyciu wszelkiego rodzaju urządzeń elektronicznych i technicznych oraz sprzętu do nurkowania, podlega ..."Wybitnie wygląda na to, że chłopaki" pojechali sobie na wykopki, chcieli nakopać np. militarki, a tu takie cuś w lesie wyskoczyło... To poczuli się w obowiązku i ... banał na stronie KWP w Poznaniu gotowy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zuki Napisano 12 Marzec 2016 Autor Share Napisano 12 Marzec 2016 Nikogo nie osądzam, zamieściłem tylko trafny komentarz do całej sytuacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gniewkos Napisano 12 Marzec 2016 Share Napisano 12 Marzec 2016 Szanowny Panie Jacku Dąbrowski, tego jak było nie wie zapewnie nikt, wiedzą to tylko dwaj znalazcy... pisząc, że wiem co i jak chodziło mi tylko i wyłącznie o czynności policyjne na miescu, o sytuację jaka była na tym terenie i o to co działo się po znalezieniiu.Portale podawały teorie o zasadzkach, tabunach poszukiwaczy na terenie itd. co nic nie jest prawdą...Ale najlepiej krytykować i czepiać się, trzeba też było ruszyć cztery litery pojechać i popytać... a potem zabierać głos Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
A.D.M. Napisano 13 Marzec 2016 Share Napisano 13 Marzec 2016 Donosicielstwo obecnie przeżywa istny renesans... :-) A mi próbowano nasłać policję za sprzedaż 2-go wojennych odznaczeń niemieckich w celach czysto kolekcjonerskich :-) ycerze" i aprawiacze moralności " po 25 października zeszłego roku stali się nadzwyczaj aktywni..:-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Dąbrowski Napisano 15 Marzec 2016 Share Napisano 15 Marzec 2016 A teraz klikamy w pierwszy link w temacie i co mamy? Ano znalezisko się przemieściło. :D I fanty były na wierzchu(tak to tera wynika). :DPozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 1 Kwiecień 2016 Share Napisano 1 Kwiecień 2016 Ciąg dalszy, ciekawe:http://palukitv.pl/teksty/przestrzen-lokalna/inne/28192-znaleziono-bizuterie-i-bron-z-epoki-brazu.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zuki Napisano 1 Kwiecień 2016 Autor Share Napisano 1 Kwiecień 2016 A teraz: medale,odznaczenia i... przy okazji okolicznej konkurencji się pozbędą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IdeL Napisano 1 Kwiecień 2016 Share Napisano 1 Kwiecień 2016 Zupełnie jak z prezydencką limuzyną - borowik zaszalał i kółko rozwalił, a z roboty wywalili cywilów. No, a borowikowi (po zaSzczytnej szkole zapewne) jeszcze myndole przypną. Taki mamy klimat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.