Skocz do zawartości
  • 0

skrzynka, łuski, część pomiarowa

pawel_breslau

Pytanie

Napisano

Witam.
Ostatnio na skupie złomu dokonałem małego zakupu. Między innymi była wśród nich skrzynka o wymiarach 54X33X19cm. Kolor typowo polski przedwojenny, polski khaki. W środku dwie listewki mogące podtrzymywać przegrodę. Nie wiem czy to jakaś samoróbka czy adaptacja jakiejś naszej skrzynki przedwojennej na walizkę. A może wyrób oryginalny? Nie widać nigdzie miejsca na rączki.

21 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.
Ostatnio na skupie złomu dokonałem małego zakupu. Między innymi była wśród nich skrzynka o wymiarach 54X33X19cm. Kolor typowo polski przedwojenny, polski khaki. W środku dwie listewki mogące podtrzymywać przegrodę. Nie wiem czy to jakaś samoróbka czy adaptacja jakiejś naszej skrzynki przedwojennej na walizkę. A może wyrób oryginalny? Nie widać nigdzie miejsca na rączki.

Napisano

łuska a raczej to co z niej zostało o wys.87mm (ma pewno jest przekłamany z uwagi na zgniecenie) i śr. od spodu 86mm. Napisy od spodu to 75P", Pk1P30DZ" oraz w kwadracie S.C."?

Napisano

łyżeczka jak łyżeczka lecz od spodu na rączne wybita jest pruska korona, pod nią cyfry20&C2 a pod tymi cyframi nr 12,mój aparat tego nie łapie. Co mogą oznaczać te bicia?

Napisano

i coś co mnie najbardziej nurtuje po ten przedmiot. Mosiądz z podziałką do 5". Na niej widnieją cyfry od 1km do 5 oraz skala 1:25000. Szerokość 20cm, głębokość 15cm, wys. 8,5cm

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie