Skocz do zawartości
  • 0

Nieśmiertelnik niemiecki

esterendensen

Pytanie

Napisano
Witam.Bratu trafił się niešmiertelnik,chciałby go zidentyfikować.Dane z nieśmiertelnika,to patrząc od gòry najpierw numer 517,poniżej 25.LD.SCH.KP i na dole 7/10.Po prawej stronie o ile dobrze pamiętam było jeszcze zero.Grupa krwi?Numer 517 to pewnie numer żołnierza?.Nigdy nie interesowałem się tego typu znaleziskami,więc sam jestem ciekaw,co to za blacha.Dużo się działo w tym rejonie pod koniec wojny,w sobotę będzie inscenizacja walk o Żary,zapraszam chętnych.

4 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Landesschützen kompanie
kompania strzelców krajowych (obrony terytorialnej)

Daj zdjęcie, jeśli możesz, albo powiedz, czy w tym 7/10 były cyfry rzymskie (10)?
Napisano
Dzięki za id,zdjęć nie mam,blachy też,ale spisałem bicia i są dokładnie takie jak podałem.Jak komuś bardzo zależy,to poproszę o zdjęcie.Blacha wyszła w kawałkach,tzn jedna cała połowka i jedna ćwiartka na jednym skrawku pola.Pomimo intensywnego poszukiwania brak jednej ćwiartki.Blacha była przeorana/przebronowana,bo widać,że to uszkodzenia mechaniczne.Krzyżowi też się dostało,jest mocno uszkodzony
Napisano
Witam.Bratu trafił się niešmiertelnik,chciałby go zidentyfikować.Dane z nieśmiertelnika,to patrząc od gòry najpierw numer 517,poniżej 25.LD.SCH.KP i na dole 7/10.Po prawej stronie o ile dobrze pamiętam było jeszcze zero.Grupa krwi?Numer 517 to pewnie numer żołnierza?.Nigdy nie interesowałem się tego typu znaleziskami,więc sam jestem ciekaw,co to za blacha.Dużo się działo w tym rejonie pod koniec wojny,w sobotę będzie inscenizacja walk o Żary,zapraszam chętnych.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie