Jump to content
  • 0

Poniemiecka szafa

blind44

Question

Posted

Witam. Czy tego typu szafa ma jakąś wartość? Pytam, gdyż nie wiem czy to nie grzech" będzie jeśli za parę lat pójdzie na ogień z powodu coraz gorszej kondycji.
Chociaż jest po nazistowska wiec nikt jej przecież w chałupie nie będzie trzymał.
Jak widać barwy ma nie oryginalne i stan już nie idealny z racji wieku. W środku jak to w szafie kilka półek i miejsce na wieszak.
Pochodzi chyba z jakiegoś niemieckiego posterunku.

4 answers to this question

Recommended Posts

Posted

Witam. Czy tego typu szafa ma jakąś wartość? Pytam, gdyż nie wiem czy to nie grzech" będzie jeśli za parę lat pójdzie na ogień z powodu coraz gorszej kondycji.
Chociaż jest po nazistowska wiec nikt jej przecież w chałupie nie będzie trzymał.
Jak widać barwy ma nie oryginalne i stan już nie idealny z racji wieku. W środku jak to w szafie kilka półek i miejsce na wieszak.
Pochodzi chyba z jakiegoś niemieckiego posterunku.

Posted
Pokaż jeszcze środek i sygnatury (stemple, oznaczenia) - jeśli ma.
Generalnie jeśli masz jeszcze wątpliwości, to zajrzyj na stronę 37 książki Chrisa McNab(a) Armia Hitlera". Jest tam pokazana szafa koszarowa na umundurowanie i ekwipunek żołnierza WH...
Posted

Sygnatury są z tyłu. Poniżej jest chyba wybity rok 1940 z tym że 9 bardziej przypomina 8.
Nie mam wątpliwości tylko pytanie co byście zrobili z taką szafą?:)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...

Important Information