Skocz do zawartości
  • 0

Poniemiecka szafa

blind44

Pytanie

Napisano

Witam. Czy tego typu szafa ma jakąś wartość? Pytam, gdyż nie wiem czy to nie grzech" będzie jeśli za parę lat pójdzie na ogień z powodu coraz gorszej kondycji.
Chociaż jest po nazistowska wiec nikt jej przecież w chałupie nie będzie trzymał.
Jak widać barwy ma nie oryginalne i stan już nie idealny z racji wieku. W środku jak to w szafie kilka półek i miejsce na wieszak.
Pochodzi chyba z jakiegoś niemieckiego posterunku.

4 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Czy tego typu szafa ma jakąś wartość? Pytam, gdyż nie wiem czy to nie grzech" będzie jeśli za parę lat pójdzie na ogień z powodu coraz gorszej kondycji.
Chociaż jest po nazistowska wiec nikt jej przecież w chałupie nie będzie trzymał.
Jak widać barwy ma nie oryginalne i stan już nie idealny z racji wieku. W środku jak to w szafie kilka półek i miejsce na wieszak.
Pochodzi chyba z jakiegoś niemieckiego posterunku.

Napisano
Pokaż jeszcze środek i sygnatury (stemple, oznaczenia) - jeśli ma.
Generalnie jeśli masz jeszcze wątpliwości, to zajrzyj na stronę 37 książki Chrisa McNab(a) Armia Hitlera". Jest tam pokazana szafa koszarowa na umundurowanie i ekwipunek żołnierza WH...
Napisano

Sygnatury są z tyłu. Poniżej jest chyba wybity rok 1940 z tym że 9 bardziej przypomina 8.
Nie mam wątpliwości tylko pytanie co byście zrobili z taką szafą?:)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie