Joorkan Napisano 24 Luty 2016 Autor Napisano 24 Luty 2016 Witam, proszę o Id tych elementów, wydaje mi się, że pochodzą od moździerza. Proszę powiedzieć też czy są bezpieczne, szczególnie ta długo rurka, bo wygląda podejrzanie.Dł. podłużnego przedmiotu: 18,5 cm
Joorkan Napisano 24 Luty 2016 Autor Napisano 24 Luty 2016 To chyba są końcówki od moździerza? w środku puste, jednak prosiłbym kogoś kto się bardziej zna o określenie czy na 100% bezpieczneSr. 2 cm
wonpiotrus Napisano 24 Luty 2016 Napisano 24 Luty 2016 To z pierwszego zdjęcia wyrzuć z domu:) kuku...
vis1939 Napisano 24 Luty 2016 Napisano 24 Luty 2016 To jest coś,co może cię pozbawić problemu z ciągłym przycinaniem paznokci:) Ten po prawej na rys.Te dwa kolejne przypadki to zapłonniki artyleryjskie z łusek,widać puste,to co najwyżej spłonka w dnie się ostała.
Jacek Dąbrowski Napisano 24 Luty 2016 Napisano 24 Luty 2016 A co miał napisać? Początki od moździerza? Dobrze że jeszcze mógł cokolwiek napisać bo nauka pisania palcami stóp zabiera dużo czasu.Pozdrawiam
vis1939 Napisano 24 Luty 2016 Napisano 24 Luty 2016 Dajta spokój...przecież i tak z dobrej strony skojarzył,a mógł napisać czubki" Zresztą w końcu jakiś odważny,bo po ostatnich nagonkach to ciężko na ID coś urywającego cokolwiek obejrzeć...
Joorkan Napisano 24 Luty 2016 Autor Napisano 24 Luty 2016 vis1939, czy na pewno to zapłonniki artyleryjskie z łusek? ponieważ znalazłem kilka taki ogryzków i wszystkie mają taką iezbitą" spłonkę jak te na zdjęciu. Dodatkowo wszystkie noszą ślady deformacji po wybuchu, czy to aby na pewno to?
Joorkan Napisano 24 Luty 2016 Autor Napisano 24 Luty 2016 Dzięki wszystkim za info, natychmiast pozbywam się tego niebezpiecznego żelastwa ;)
Pytanie
Joorkan
Witam,
proszę o Id tych elementów, wydaje mi się, że pochodzą od moździerza. Proszę powiedzieć też czy są bezpieczne, szczególnie ta długo rurka, bo wygląda podejrzanie.
Dł. podłużnego przedmiotu: 18,5 cm
12 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.