win45 Napisano 25 Styczeń 2016 Autor Napisano 25 Styczeń 2016 witam, proszę o identyfikację podków. chodzi mi głównie czy są to niemieckie wojskowe podkowy z drugiej wojny światowej (tak twierdzi przynajmniej ich posiadacz), na podkowach bicia H 12, V 5, V 8. z góry dziękuję za pomoc
win45 Napisano 25 Styczeń 2016 Autor Napisano 25 Styczeń 2016 witam, proszę o identyfikację podków. chodzi mi głównie czy są to niemieckie wojskowe podkowy z drugiej wojny światowej (tak twierdzi przynajmniej ich posiadacz), na podkowach bicia H 12, V 5, V 8. z góry dziękuję za pomoc
viator01 Napisano 25 Styczeń 2016 Napisano 25 Styczeń 2016 Wyglądają jak niemieckie. One też były sygnowane w taki sposób, że podawało się rozmiar (np. V8), ale ja zawsze spotykałem wybity rok (nie wiem czy to reguła).
win45 Napisano 25 Styczeń 2016 Autor Napisano 25 Styczeń 2016 otwory są gwintowane na hacele. Na ramieniu jednej z podków jest sygnatura: 38 (tak jakby końcówka roku produkcji?), a na drugim ramieniu H 12.
Pytanie
win45
witam, proszę o identyfikację podków. chodzi mi głównie czy są to niemieckie wojskowe podkowy z drugiej wojny światowej (tak twierdzi przynajmniej ich posiadacz), na podkowach bicia H 12, V 5, V 8. z góry dziękuję za pomoc
14 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.