Janos Napisano 14 Styczeń 2016 Autor Napisano 14 Styczeń 2016 Witam, orzeł, być może III Rzesza, lotnictwo, ale nie mam pewności....wymiary 17cm/13cm. Dziękuję z góry za sugestie. Pzdr.
Slajmi130 Napisano 15 Styczeń 2016 Napisano 15 Styczeń 2016 raczej nie III Rzesza. szukałbym w kierunku myśliwskim
Janos Napisano 15 Styczeń 2016 Autor Napisano 15 Styczeń 2016 Sądzę jednak, że III Rzesza i to raczej wszystko wskazuje na artylerię przeciwlotniczą - Flak. Podobny jest również do odznaki niemieckiej skoczków spadochronowych.
Janos Napisano 15 Styczeń 2016 Autor Napisano 15 Styczeń 2016 Skoro nie masz konstruktywnej sugestii, to po co bijesz pianę?
bjar_1 Napisano 15 Styczeń 2016 Napisano 15 Styczeń 2016 Pianę? Nieźle.Na siłę pod III Rzeszę nie podciągniesz, nie ma opcji. Trop z myśliwstwem (nie z lotnictwem myśliwskim!) słuszny.
Slajmi130 Napisano 15 Styczeń 2016 Napisano 15 Styczeń 2016 ciekawe na czym pierzastym ten ptak siedzi. bo wygląd tego na czym siedzi wygląda jakby z piór, podobne ma na sobie. Zwieńczenie sztandaru? Ale na pewno żadna III rzesza
kazioW24 Napisano 17 Styczeń 2016 Napisano 17 Styczeń 2016 Twoim zdaniem obsługa flaka targała ze sobą takie przestrzenne figurki na pole walki,a do tego wygląda na ołów.Gabaryt typowy pasuje do ekwipunku,nie podpinajcie wszystkiego pod wiatraki,orzeł to jakaś ozdoba,może element przycisku do papierów na biurko.
bors74 Napisano 15 Styczeń 2016 Napisano 15 Styczeń 2016 Znalazłem podobnego orła,tylko z gwintem od dołu.Myślę,że mógłby być zwieńczeniem lampki nocnej,lub sekretarzyka.Twój nie ma od dołu żadnego mocowania?
Janos Napisano 15 Styczeń 2016 Autor Napisano 15 Styczeń 2016 Orzeł nie ma z dołu żadnego mocowania, natomiast w części środkowej w tylnej części jest miejsce po mocowaniu, sądzę, że funkcjonował jako ozdoba. Moje skojarzenia z obroną przeciwlotniczą III Rzeszy biorą się stąd, że został znaleziony w miejscu, gdzie stacjonowali żołnierze obsługujący FLAK. Staram się oglądając różne orły Luftwaffe znaleźć podobieństwo...
Pytanie
Janos
Witam, orzeł, być może III Rzesza, lotnictwo, ale nie mam pewności....wymiary 17cm/13cm. Dziękuję z góry za sugestie. Pzdr.
9 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.