viator01 Napisano 7 Styczeń 2016 Napisano 7 Styczeń 2016 Skóra o niczym nie przesądza. Widziałem oryginały w podobnym stanie. Jednak wydaje mi się, że nawet jeśli szabla z oryginalnych elementów, to była jednak rozkręcana i być może jest ze zmienioną skórą.
xdzieciolx Napisano 7 Styczeń 2016 Napisano 7 Styczeń 2016 Szabla wygląda nieźle, jak podeślesz zdjęcia o których mówił kolega wyżej będzie można powiedzieć coś więcej. Jednak po zdjęciach nikt ręki za oryginalność uciąć nie da. Skąd jesteś? Myślę że któryś forumowy kolega z Twoich okolic mógłby ją obejrzeć.
viator01 Napisano 9 Styczeń 2016 Napisano 9 Styczeń 2016 Zgubiłem na jakiś czas wątek.Niestety po tych zdjęciach mam sporo wątpliwości. Głownia co prawda sprawia wrażenie oryginalnej ze względu na puncę, ale w dzisiejszych czasach...Kapturek ma inny kształt. Przekrój rękojeści o innym profilu - wg mnie zbyt kanciasty". Wąsy jelca mają nieco inny kształt niż w szablach borowskiego, które widziałem. Kiepskie spasowanie elementów rękojeści.Oczywiście więcej można powiedzieć trzymając dany egzemplarz w ręku, ale ten niestety budzi moje poważne wątpliwości.
xdzieciolx Napisano 6 Styczeń 2016 Napisano 6 Styczeń 2016 Daj więcej zdjęć, ciężko po tym zdjęciu coś stwierdzić.
viator01 Napisano 7 Styczeń 2016 Napisano 7 Styczeń 2016 Punca wygląda nieźle. Daj jeszcze z boku rękojeść, dokładnie orła oraz całość, żeby było widać krzywiznę.
Pytanie
FRUWAK
Jak w temacie autentyk czy kopia
12 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.