buncok Napisano 6 Styczeń 2016 Autor Napisano 6 Styczeń 2016 Witam! Proszę o pomoc w identyfikacji tej skrzynki. Nie znalazłem na niej żadnych oznaczeń, ciekawy sposób zabezpieczania zamknięcia rzemieniem. Wewnątrz wieka jest miejsce na jakąś instrukcję bądź spis zawartości?
wojtek1234321 Napisano 7 Styczeń 2016 Napisano 7 Styczeń 2016 wilhelmk napisał:Może na przybory do golenia?"A uchwyt/ramka ta na pokrywie to napewno na lusterko...
buncok Napisano 7 Styczeń 2016 Autor Napisano 7 Styczeń 2016 Uchwyt/ramka odstaje dosłownie milimetr od pokrywy, więc raczej lusterko by się tam nie zmieściło. Miałem w tej skrzynce element uprzęży konnej. Znalazłem przez wujka gogla,że to nasza, wz 27. Może to skrzynka z czegoś takiego?
vis1939 Napisano 7 Styczeń 2016 Napisano 7 Styczeń 2016 Lusterko to ironia była:) Skrzynka na pewno związana z WP/2RP,ale od czego to nie kojarzę.
buncok Napisano 7 Styczeń 2016 Autor Napisano 7 Styczeń 2016 Wiem,wiem, ten pomysł z lusterkiem ciekawy :-) Wcześniej pytałem o takie dźwignie-okazało się,że były z nastawnicy artyleryjskiej. Może ta skrzynka z czegoś takiego jest? Chociaż na zdjęciach kształtem nie całkiem pasuje. Może z jakichś zapalników?
bsam20 Napisano 7 Styczeń 2016 Napisano 7 Styczeń 2016 W tej ramce pewnie jakaś instrukcja/spis zawartości był.
Pytanie
buncok
Witam! Proszę o pomoc w identyfikacji tej skrzynki. Nie znalazłem na niej żadnych oznaczeń, ciekawy sposób zabezpieczania zamknięcia rzemieniem. Wewnątrz wieka jest miejsce na jakąś instrukcję bądź spis zawartości?
10 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.