Vino Napisano 2 Styczeń 2016 Autor Napisano 2 Styczeń 2016 Panowie, prośba o pomoc w odszyfrowaniu treści/identyfikacji
bjar_1 Napisano 2 Styczeń 2016 Napisano 2 Styczeń 2016 Ciężko wyczuć coś więcej poza tym, że jest nieregulaminowo ita"......Wilhelm...?geb. (geboren?) 1.9...?A na rewersie co jest?
VVICIA Napisano 2 Styczeń 2016 Napisano 2 Styczeń 2016 może tu znajdziesz informacje , mając go przed oczami masz łatwiej niż nam na zdjęciu . http://www.pomost.net.pl/niesmiertelniki_erkennungsmarke.html
VVICIA Napisano 2 Styczeń 2016 Napisano 2 Styczeń 2016 fakt że w tym temacie pojęcia nie mam , ale dorzuć coś żebym na przyszłość się nie mylił .pozdrawiam.
viator01 Napisano 2 Styczeń 2016 Napisano 2 Styczeń 2016 Jest możliwość, że to był nieśmiertelnik z imieniem i nazwiskiem oraz adresem zamieszkania i datą urodzenia, jakie w II wojnie nosili pracownicy cywilniWygląda np. na Wilhelmstraße 2 ?Może na górze było nazwisko?
rs77 Napisano 3 Styczeń 2016 Napisano 3 Styczeń 2016 czy mi się wydaje czy ktoś go próbował wyklepać na gładko, jakby zamazać bicia
matrix14xxx Napisano 3 Styczeń 2016 Napisano 3 Styczeń 2016 Blacha wygląda na samoróbkę.To nie klepanie"ale ślady szczęk imadła.
Nikita Napisano 3 Styczeń 2016 Napisano 3 Styczeń 2016 ...I na koniec okaże się ze jest tam wypisania nazwa reklamujaca firmę detektorystyczna 😑
viator01 Napisano 3 Styczeń 2016 Napisano 3 Styczeń 2016 Tylko czemu by się te ślady szczęk miały pojawić na wybitych literach?
matrix14xxx Napisano 3 Styczeń 2016 Napisano 3 Styczeń 2016 Może po wybiciu na owalu wypiłował otwory ułatwiające przełamanie?Druga strona może coś wyjaśnić,karbowany ślad szczęk powinien być bliźniaczy.
Vino Napisano 3 Styczeń 2016 Autor Napisano 3 Styczeń 2016 Dzięki Panowie za podpowiedzi i poświęcony czas. Wg moich prób rozczytania jest na nim taka treść:Ella Kring--- ---- ----Vilhlmstr Nr.2C(?)r 1(6?).9.1Więc ni jak nie pasuje ten numer na datę urodzenia.Rewers nieśmiertelnika podeśle później, nie mam teraz do niego dostępu.Nie do końca rozumiem też zasadę użycia imadła przy zacieraniu danych na blaszce, przecież dane wystarczyło zbić młotkiem a nie ściskać imadłem
Pytanie
Vino
Panowie, prośba o pomoc w odszyfrowaniu treści/identyfikacji
14 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.