norbis97 Napisano 30 Grudzień 2015 Share Napisano 30 Grudzień 2015 Witam serdecznie ,chciałbym zapytać czy istnieją,a jeżeli tak to czy są akceptowane zamienniki menażki M31 .Menażki NVA ,menażki ZSRR czy są jakieś inne ?Dziękuje za odpowiedz i życzę miłego dnia :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 30 Grudzień 2015 Share Napisano 30 Grudzień 2015 Do rekonstrukcji WH? A po co bawić się w zamienniki? Zamiennik nigdy nie zastąpi oryginalnej M31, których jest przecież masa w przystępnych cenach w stanie do jedzenia". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viator01 Napisano 30 Grudzień 2015 Share Napisano 30 Grudzień 2015 Może kolega nie chce zabytku" niszczyć :)Widziałem współczesne produkcje, które cenowo nie odbiegały od oryginałów na giełdach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 30 Grudzień 2015 Share Napisano 30 Grudzień 2015 No tak. W sumie jeśli rekonstruuje hiwisa, to musi gryźć patelnię zębiskami. Wtedy oryginał się zniszczy ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
norbis97 Napisano 30 Grudzień 2015 Autor Share Napisano 30 Grudzień 2015 Widziałem współczesne produkcje, które cenowo nie odbiegały od oryginałów na giełdach" Jakie produkcję masz na myśli ;) ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viator01 Napisano 30 Grudzień 2015 Share Napisano 30 Grudzień 2015 Były to przeróbki menażki NVA i chyba jakieś z RFN (podobno policyjne). Miały dorabiane/przerabiane elementy metodami chałupniczymi i kosztowały sporo.W zasadzie to ta wczesna NVA jest bez przeróbek dość podobna. Widziałem nawet chłopaków, którzy z wczesnymi z LWP po przemalowaniu biegali i byli szczęśliwi :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 30 Grudzień 2015 Share Napisano 30 Grudzień 2015 Cóż... ludziska lubią sobie jednak utrudniać życie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
norbis97 Napisano 30 Grudzień 2015 Autor Share Napisano 30 Grudzień 2015 Zaś co sądzicie o menażkach Bundeswehry ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viator01 Napisano 30 Grudzień 2015 Share Napisano 30 Grudzień 2015 Jak do użytku w nocy, to może być.A poważnie - na pierwszy rzut oka widać różnice - jak ktoś wie jak wygląda oryginał, to na pewno rozpozna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
norbis97 Napisano 30 Grudzień 2015 Autor Share Napisano 30 Grudzień 2015 Dzięki za opinię ;) Wiec teraz mam małą zagwodzkę, gdyż szukam sprzętu z którego mógłbym korzystać ;) A menażki sowieckie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
norbis97 Napisano 30 Grudzień 2015 Autor Share Napisano 30 Grudzień 2015 Na przykład taka : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 30 Grudzień 2015 Share Napisano 30 Grudzień 2015 A dlaczego nie oryginalna niemiecka wojenna? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
norbis97 Napisano 30 Grudzień 2015 Autor Share Napisano 30 Grudzień 2015 Po pierwsze względy higeniczne ;) po drugie jeżeli znacie gdzie można kupić menażkę w dobrym stanie to ładnie proszę o nakierowanie mnie gdzie można szukać ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 30 Grudzień 2015 Share Napisano 30 Grudzień 2015 Względy higieniczne tzn?Szukaj - allegro, olx, giełdy, złomy, chaty itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
norbis97 Napisano 30 Grudzień 2015 Autor Share Napisano 30 Grudzień 2015 Tzn żebym nie miał obaw o korzystanie z niej w sposób praktyczny ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
norbis97 Napisano 30 Grudzień 2015 Autor Share Napisano 30 Grudzień 2015 Okej panowie :) na razie wstrzymuje się z zakupem jakieś lipy,jak to przeczytałem Lipy nie warto kupować"Zatem czekam i przeszukuję aukcję i OLXy :) Pozdrawiam i życzę miłej nocy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viator01 Napisano 31 Grudzień 2015 Share Napisano 31 Grudzień 2015 Poszukaj na giełdach - trafiają się niezłe okazy w dobrej cenie. Jak już musisz zamiennik, to ta DDR - NVA chyba i tak najlepsza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mietek Napisano 1 Styczeń 2016 Share Napisano 1 Styczeń 2016 Higenicznie - a czym to roznic sie bedzie np od menazki z 1950-go? Czy tez restauracji gdzie masz sztucce i taleze z ktorych dopiero kto co jadl.Wygotuj iles tam razy, daj srodki dezynfekujace, zalej spirytem i bedzie OK. Jesi masz nadal opory, poszukaj wsrod znajomych kogos kto ma dostep do sterylizacji medycznej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
norbis97 Napisano 5 Styczeń 2016 Autor Share Napisano 5 Styczeń 2016 Panowie czy to oryginał ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
norbis97 Napisano 5 Styczeń 2016 Autor Share Napisano 5 Styczeń 2016 Wnętrze menażki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
norbis97 Napisano 5 Styczeń 2016 Autor Share Napisano 5 Styczeń 2016 Jak ją oceniacie ? ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 5 Styczeń 2016 Share Napisano 5 Styczeń 2016 Powojenna - vide zaczepy pałąka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
norbis97 Napisano 5 Styczeń 2016 Autor Share Napisano 5 Styczeń 2016 Czyli nie nadaję się ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 5 Styczeń 2016 Share Napisano 5 Styczeń 2016 Co kto lubi. Ja swój pogląd na tą sprawę już wyraziłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
norbis97 Napisano 5 Styczeń 2016 Autor Share Napisano 5 Styczeń 2016 Oki,dzieki za określenie pochodzenia menażkiPozdrawiam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.