lasiutm Napisano 27 Grudzień 2015 Autor Share Napisano 27 Grudzień 2015 Mam pytanie. Na zardzewiałej szklance od szrapnela zrobiłem autolizę i wyszła dobrze. Następnie wyczyściłem szczotką drucianą, odtłuściłem i pomalowałem Cortaninem F. Czy pokrycie lakierem bezbarwnym i czarną farbą w sprayu w miarę zabezpieczy szklankę przed dalszym powstawaniem rdzy? Czy raczej musze zakupić B44? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 27 Grudzień 2015 Share Napisano 27 Grudzień 2015 Po diabła chcesz sprejować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lasiutm Napisano 27 Grudzień 2015 Autor Share Napisano 27 Grudzień 2015 Chcę żeby była czarna (: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 27 Grudzień 2015 Share Napisano 27 Grudzień 2015 Tanina,B44 ze sproszkowanym grafitemhttps://forum.odkrywca.pl/uploads/forum_old/photos/picsforum25/left.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lasiutm Napisano 27 Grudzień 2015 Autor Share Napisano 27 Grudzień 2015 A tak na poważnie nigdy się nie zajmowałem konserwacją, a też dużo nie chcę na to przeznaczyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kriczer Napisano 27 Grudzień 2015 Share Napisano 27 Grudzień 2015 Wrzuć zdjęcie tej szklanki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viator01 Napisano 27 Grudzień 2015 Share Napisano 27 Grudzień 2015 Cortanin teoretycznie powstrzymuje dalszą korozję, jednak dawanie czarnego lakieru to chyba nie jest dobry pomysł. Nigdy nie wiadomo co się pod nim dzieje. B44 to lepszy pomysł niż lakier, a przy dużej liczbie fantów do konserwacji tez bardziej opłacalny niż lakiery. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.