ignat21 Napisano 23 Grudzień 2015 Autor Share Napisano 23 Grudzień 2015 Witam,mam problem z usunięciem czarno-brązowego nalotu na wieńcu. Do tej pory próbowałem szczoteczką do zębów z pastą, co dało całkiem niezłe efekty, jednak pozostało parę upartych plam. Doradźcie proszę jak się ich pozbyć i jak zaimpregnować" czystego fanta.Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ignat21 Napisano 23 Grudzień 2015 Autor Share Napisano 23 Grudzień 2015 druga strona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IgI Napisano 26 Grudzień 2015 Share Napisano 26 Grudzień 2015 Fosol rozcieńczony w wodzie(20-50%) nakładany pędzelkiem. Po 1-2min pod wodę i czyścić szczoteczką do zębów. Po kilku takich zabiegach pozbędziesz się nalotu. Po satysfakcjonującym czyszczeniu wygotować, solidnie wysuszyć, przetrzeć acetonem i na to B44. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ignat21 Napisano 27 Grudzień 2015 Autor Share Napisano 27 Grudzień 2015 dzięki Igl, podzielę się efektem po oczyszczeniu :)pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ignat21 Napisano 30 Grudzień 2015 Autor Share Napisano 30 Grudzień 2015 wieniec po czyszczeniu Foskorem (to samo co fosol) oraz wygotowaniu w wodzie destylowanej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ignat21 Napisano 30 Grudzień 2015 Autor Share Napisano 30 Grudzień 2015 tyłmam pytanie, z czego był wykonany czerwony element środka wieńca i co najlepiej go zastąpi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
remington Napisano 30 Grudzień 2015 Share Napisano 30 Grudzień 2015 Np. krążek tkaniny, sukna, choć robiono też inne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bsam20 Napisano 30 Grudzień 2015 Share Napisano 30 Grudzień 2015 W moim oryginalnym jest to zrobione z czerwonego sukna, albo jakiegoś podobnego materiału. Jest to dość twarde, więc chba na tekturowej podkładce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ignat21 Napisano 30 Grudzień 2015 Autor Share Napisano 30 Grudzień 2015 bsam mógłbyś zamieścić zdjęcie? - będę się starał dobrać coś podobnego. Tymczasowo wstawiłem prowizorycznie taki kawałek cienkiego materiału, ale myślałem też o kawałku czerwonego filcu, który jest grubszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bsam20 Napisano 30 Grudzień 2015 Share Napisano 30 Grudzień 2015 Wyglada ok. Zaraz spróbuję zrobić foto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bsam20 Napisano 30 Grudzień 2015 Share Napisano 30 Grudzień 2015 takie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bsam20 Napisano 30 Grudzień 2015 Share Napisano 30 Grudzień 2015 i takie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ignat21 Napisano 30 Grudzień 2015 Autor Share Napisano 30 Grudzień 2015 dzięki, już wiem czego jutro szukać w pasmanterii :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ignat21 Napisano 2 Styczeń 2016 Autor Share Napisano 2 Styczeń 2016 Jak się okazuje, dorwać kawałek sukna wełnianego nie jest wcale tak łatwo :(, filc czerwony z braku laku daje rady. Kolejnym dylematem jest farba czarna pod wieniec. W pierwszej chwili czarny połysk (gloss) pasuje idealnie, lecz w palecie mamy jeszcze dostępne pół-błyszczące (satin) i metaliczne - zasugerujcie coś, bo nie chcę, żeby wyszło tandetnie. thx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ignat21 Napisano 9 Styczeń 2016 Autor Share Napisano 9 Styczeń 2016 Front wieńca ukończony, farba czarny połysk.Czy jest jakiś inny sposób konserwacji niż poraloid B44? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 9 Styczeń 2016 Share Napisano 9 Styczeń 2016 No i ładnie,choć nie jestem za uzupełnianiem braków w takich rzeczach.Zamiast b44 można użyć lakier bezbarwny matowy/półmatowy dla plastyków itp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bsam20 Napisano 9 Styczeń 2016 Share Napisano 9 Styczeń 2016 No i git. Taki jak mój. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ignat21 Napisano 9 Styczeń 2016 Autor Share Napisano 9 Styczeń 2016 Jeszcze kompletuję tylne wąsy", chciałbym, żeby wyszło jak na załączonym obrazku,a po odtworzeniu wrzucę zdjęcie jak wyszło. Chyba pójdę z lakier, ale wcześniej zrobię jakiś test. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.