QLIG Napisano 10 Grudzień 2015 Autor Napisano 10 Grudzień 2015 Witam.Poszukuję jakichkolwiek informacji - opis, zdjęcia samochodu u używanego przez nazistowskiego gubernatora dystryktu radomskiego. Niestety nie wiem przez którego, było dwóch.Posiadam jedynie informację, że był to seledynowy Mercedes. A bardzo potrzebuję informacji, jaki to był typ ( model )Z góry dzięki za pomoc.Sam obstawiałbym model 260D, ale pewny nie jestem. Internet przekopany, ale bez rezultatu...
bjar_1 Napisano 10 Grudzień 2015 Napisano 10 Grudzień 2015 W jakiejś książce widziałem foto Lascha w samochodzie (kabriolecie), tylko w której to było? Postaram się sobie przypomnieć...
les05 Napisano 10 Grudzień 2015 Napisano 10 Grudzień 2015 azistowskiego gubernatora dystryktu radomskiego" to chyba za cara było... czy jak?
QLIG Napisano 11 Grudzień 2015 Autor Napisano 11 Grudzień 2015 [quote]Postaram się sobie przypomnieć...[/quote]Byłbym wdzięczny ogromnie ;)[quote]to chyba za cara było... czy jak?[/quote]A mi się zdawało, że w latach 1939-1945 cara już nie było...
fuks_ag Napisano 11 Grudzień 2015 Napisano 11 Grudzień 2015 jakąś fotke z podpisem że to Lasch z podpisem ze z Tomaszowa-Mazowieckiego http://pasazepamieci.pl/pl/tomaszow-mazowiecki/
QLIG Napisano 12 Grudzień 2015 Autor Napisano 12 Grudzień 2015 Dzięki.To Horch 851 .A pytam, ponieważ czytałem wspomnienia pierwszego komendanta milicji w Radomiu i wg niego seledynowy Mercedes używany wcześniej przez gubernatora został odebrany po wojnie szabrownikowi i wcielony do służby w MO. I bardzo mnie ciekawi, co to za model. Tylko k-nt wyraźnie twierdzi, że to był Mercedes...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.