Witam ! Tej jesieni na polu powiatu jaworskiego woj. dolnośląskie znalazłem tą metalową plakietkę. Jest ona nadszarpnięta mocno zębem czasu ( mocno skorodowana ). Wymiary: 21 mm x 35 mm tłoczony napis US Army, tłoczone godło USA ( orzeł ), pod orłem tłoczony numer 1028070. Na plakietce są ślady powłoki niklowej lub chromowej. Myślę, że plakietka należała do osobistego wyposażenia żołnierza amerykańskiego. Może ktoś z szanownych forumowiczów poszerzy moją wiedzę na temat tego znaleziska. Ewentualne informacje proszę wysłać na: (podany prywatny mail) Pozdrawiam
Pytanie
granit
Witam !
Tej jesieni na polu powiatu jaworskiego woj. dolnośląskie znalazłem tą metalową plakietkę. Jest ona nadszarpnięta mocno zębem czasu ( mocno skorodowana ). Wymiary: 21 mm x 35 mm tłoczony napis US Army, tłoczone godło USA ( orzeł ), pod orłem tłoczony numer 1028070. Na plakietce są ślady powłoki niklowej lub chromowej. Myślę, że plakietka należała do osobistego wyposażenia żołnierza amerykańskiego.
Może ktoś z szanownych forumowiczów poszerzy moją wiedzę na temat tego znaleziska. Ewentualne informacje proszę wysłać na: (podany prywatny mail)
Pozdrawiam
----------------------------
Na marginesie... pizzę też wysłać?
a czytałeś może:
http://odkrywca.pl/kazdy-ma-to-przeczytac-przed-dodaniem-tematu-,654705.html#654705
...dział ID ma być kompendium wiedzy o znaleziskach a nie formą pomocy w jedną stronę-do usera-przy identyfikacji znalezisk."
tak więc odpowiedzi udzielamy na Forum - nie na mail!
Post został zmieniony ostatnio przez moderatora tyfus 13:20 19-11-2015
2 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.