Skocz do zawartości

Ju-87 Krościenko Wyżnye

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 117
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
http://www.krosnocity.pl/index.php/aktualnosci/fakty/region/item/13699-niemiecki-bombowiec-rozbil-sie-pod-krosnem-trwa-wydobywanie-wraku-foto.html
Napisano
tylko gdzie jest góra? :) Z drugiej strony wielki szacun dla odkrywców, no i jak pięknie zachował się numer silnika, jeżeli to numer, myślałem że numery są wybite na bloku silnika i na tabliczce
Napisano

Co do identyfikacji jednego z ciał pilotów to aby na pewno potwierdzona informacja, nie wiem czy nie za szybko to wypływa jakiś czas temu była aukcja na eBayu właśnie z mogiłą tego pilota, niestety nie udało mi się tego wygrać ale to tylko tak na marginesie, przekazałem jednak skany zdjęć z aukcji chłopakom w muzeum ale czy to na pewno ta osoba, pierwotnie początkowo poszukiwania miały dotyczyć samolotu w którym zginął syn generała, taka była teoria...
ale najważniejszy jest efekt finalny udało się odnaleźć wrak i jeszcze data śmierci wspomnianego pilota na nagrobku to 11 luty a nie 12 ale to tylko niuans

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie