vojtaz2 Napisano 18 Październik 2015 Autor Napisano 18 Październik 2015 Witam, przypomina mi co nieco nieśmiertelnik radziecki. To ze zdjęcia jest nieco inne i wykonane z mosiądzu? miedzi? szkoda drapać patynę. Na pewno jest metalowe kolor.
butchcassiddy Napisano 30 Listopad 2015 Napisano 30 Listopad 2015 Przypomina nakrętkę od ręcznej smarownicy motocyklowej.
PATRON Napisano 29 Listopad 2015 Napisano 29 Listopad 2015 Jakiej to jest wielkości (średnica, fługość)?
vojtaz2 Napisano 29 Listopad 2015 Autor Napisano 29 Listopad 2015 Długość 54 mm, średnica 16 mm. w okolicy były znajdowane łuski od mausera polskiego niemieckiego, krzyż żelazny, krzyż matki, sekretnik. Chyba na tym czymś będzie wybity napis berlin, ale jest nie do końca nabity, wyraźny
vojtaz2 Napisano 29 Listopad 2015 Autor Napisano 29 Listopad 2015 A dodam że w tym rejonie gdzie to znalazłem walczyły oddziały HG. Może to coś podpowie
vojtaz2 Napisano 29 Listopad 2015 Autor Napisano 29 Listopad 2015 aha i najcięższa jest ta pokrywka, nakrętka, jest wypełniona ołowiem z dwoma dziurkami
vojtaz2 Napisano 18 Październik 2015 Autor Napisano 18 Październik 2015 Witam, przypomina mi co nieco nieśmiertelnik radziecki. To ze zdjęcia jest nieco inne i wykonane z mosiądzu? miedzi? szkoda drapać patynę. Na pewno jest metalowe kolor.
Ave Danzig Napisano 30 Listopad 2015 Napisano 30 Listopad 2015 Wygląda jak wkład (pojemnik na benzynę i watę) zapalniczki który umieszczał się w jakiejś cylindrycznej oprawce.
Pytanie
vojtaz2
Witam, przypomina mi co nieco nieśmiertelnik radziecki. To ze zdjęcia jest nieco inne i wykonane z mosiądzu? miedzi? szkoda drapać patynę. Na pewno jest metalowe kolor.
9 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.