Skocz do zawartości
  • 0

Osłona spustu broni prochowej?

Mj

Pytanie

Napisano

Właśnie z czymś takim kojarzy mi się ten przedmiot. Skojarzenie mojego szwagra było podobne, zresztą to nie było skojarzenie. On jest o tym przekonany. Ma rację? A jeśli tak, może ktoś wrzucić jakieś fotki tej broni. Przyznam, że szukałem w internecie, ale nie znalazłem niczego dość podobnego.

10 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Właśnie z czymś takim kojarzy mi się ten przedmiot. Skojarzenie mojego szwagra było podobne, zresztą to nie było skojarzenie. On jest o tym przekonany. Ma rację? A jeśli tak, może ktoś wrzucić jakieś fotki tej broni. Przyznam, że szukałem w internecie, ale nie znalazłem niczego dość podobnego.

Napisano

Tutaj też jakieś bicie. Nie wygląda jakby powstało przypadkiem. Z góry dziękuję i pozdrawiam.

Napisano
Witam
Mi to bardziej przypomina zamek-klamkę do starych drzwi

http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Zamek_metalowy_kuty_w_drewnianych_drzwiach_-_Oci%C4%85%C5%BC_-_000373p.jpg

Pozdrawiam
Napisano
Niestety klamka to najprawdopodobniejsza odpowiedz.
Spust był ale wystawał z widocznego otworu i służył do zwalniania skobla blokującego drzwi. pzdr
Napisano
Dzięki za naprowadzenie remington. Po nitce do kłębka i znalazłem- osłona spustu w Fusil d'infanterie modele 1777, który był używany przez wojska piechoty Księstwa Warszawskiego. Pozdrawiam.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie