Hebda Napisano 30 Lipiec 2015 Autor Share Napisano 30 Lipiec 2015 Z nudów zacząłem czytać,przy 80stronie książkę sprzedałem a wciągnęła.Niestety musiałem wysłać.Na makulaturze wyrwałem drugą.Panowie,świetna pozycja.Polecam każdemu nie tylko fanom słonej wody.Tak po prostu:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Dąbrowski Napisano 30 Lipiec 2015 Share Napisano 30 Lipiec 2015 Jak zresztą wszystkie książki BorchardtaPozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 30 Lipiec 2015 Share Napisano 30 Lipiec 2015 Oj Młody, Młody...Pierwszy raz czytałeś?To przeczytaj jeszcze choćby Szamana morskiego", Krążownik spod Somosierry" a nade wszystko floty carskiej do polskiej" Stankiewicza- po tej ostatniej zrozumiesz zauroczenie Borchardta kpt Stankiewiczem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 30 Lipiec 2015 Share Napisano 30 Lipiec 2015 Gimbaza ma wolne to po książki sięga... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Dąbrowski Napisano 30 Lipiec 2015 Share Napisano 30 Lipiec 2015 Uważasz że gimbaza umie czytać? http://wiersze.doktorzy.pl/drwal.htmPozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 30 Lipiec 2015 Share Napisano 30 Lipiec 2015 Jacek- chcesz powiedzieć, że należy podpowiedzieć Hebdzie, jakimi kolorami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Dąbrowski Napisano 30 Lipiec 2015 Share Napisano 30 Lipiec 2015 Ale dopiero w 2025 :DPozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 30 Lipiec 2015 Share Napisano 30 Lipiec 2015 Może wreszcie chłopina zda maturę...Lepiej późno niż wcale- a do tego czasu, przez dziesięć lat nadrobi podstawowe lektury :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Dąbrowski Napisano 30 Lipiec 2015 Share Napisano 30 Lipiec 2015 Optymista z Ciebie. :DPozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 30 Lipiec 2015 Autor Share Napisano 30 Lipiec 2015 Woytas - foch...Jacek - banYeti - nie wiem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 31 Lipiec 2015 Share Napisano 31 Lipiec 2015 To teraz czas na poważniejsze lektury - sięgnij po Meissnera.Zacznij od jego trylogii - wspomnień Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 31 Lipiec 2015 Share Napisano 31 Lipiec 2015 W.- zajadów dostanę ze śmiechu...Toż On do emerytury spisu treści nie ogarnie, nie mówiąc o przeczytaniu tych -set stron...Aż tak Młodego nie lubisz i aż tak Mu źle życzysz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Dąbrowski Napisano 31 Lipiec 2015 Share Napisano 31 Lipiec 2015 A może na początek coś łatwego? Komiksy z Tytusem? :D A nie Meissnera.Na Meissnera przyjdzie czas tak za 30-ści lat :DPozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 31 Lipiec 2015 Share Napisano 31 Lipiec 2015 Jacek- Ty się od Papcia, zwłaszcza wobec jutrzejszej rocznicy od ten tego...Może być faktycznie np Gigant z Kaczorem Donaldem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Dąbrowski Napisano 31 Lipiec 2015 Share Napisano 31 Lipiec 2015 Nie , Kaczor odpada. Jeszcze z Donaldem? Zdecydowane nie.To nie poprawne politycznie Ale na strychu powinienem mieć coś z cyklu : Poczytaj mi Mamo".Mogę wysłać. :DPozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 31 Lipiec 2015 Share Napisano 31 Lipiec 2015 I to się układa w całość...Poczytaj mi Mamo", ul. Bitwy pod Lenino...- toż Ty reżymowy zaprzaniec jesteś... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Dąbrowski Napisano 31 Lipiec 2015 Share Napisano 31 Lipiec 2015 A Kto bogatemu zabroni? :DPozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 31 Lipiec 2015 Autor Share Napisano 31 Lipiec 2015 Meissnera wszystkie ogarnąłem.Nawet i Tadeusza.Wam to chyba z wiekiem się cofa... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 31 Lipiec 2015 Share Napisano 31 Lipiec 2015 Hebda- rozumiem, że chciałeś napisać Tadeusza", Pana Tadeusza"...Choć nie wiedziałem, że to teraz lektura w gimnazjum.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 31 Lipiec 2015 Autor Share Napisano 31 Lipiec 2015 Tadeusza MeissneraWidać i geriatrycy Wam czasem coś czytają:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Dąbrowski Napisano 31 Lipiec 2015 Share Napisano 31 Lipiec 2015 Hebda nie przestaje mnie zadziwiać. I kartkę wrzepi , i książkę(podobno) przeczyta.Rozwija się nam . :D Za jakieś 30 Lat zostanie politykiem :DPozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Dąbrowski Napisano 31 Lipiec 2015 Share Napisano 31 Lipiec 2015 Yetti , jakiego Pana Tadeusza? Ty wiesz ile to ksią co daś w pijanym widzie napłodził? i studenty swoje dołożyli. Jakby tak sie do 13-tej dorwał , albo i 14-tej.........Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadam Napisano 4 Sierpień 2015 Share Napisano 4 Sierpień 2015 Książki Meissnera proponuję sobie darować, może się je dobrze czyta, ale to są zwykłe łgarstwa. Kiedyś dawno był o tym artykuł w Skrzydlatej Polsce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 4 Sierpień 2015 Autor Share Napisano 4 Sierpień 2015 Skrzydlatej nie czytałemMasz może skan? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadam Napisano 5 Sierpień 2015 Share Napisano 5 Sierpień 2015 Niestety ,dawno to było i już nie potrafiłbym wskazać nawet z grubsza roku. Pamiętam, bo sam się zaczytywałem wtedy w lotniczych wspomnieniach a Meissnera faktycznie fajnie się czytało. Wiem ,że jego znajomi lotnicy mieli do niego wielkie pretensje o to co wypisuje. Jak ktoś nie zna to z humorem napisana jest Podróż bez biletu" Kisielewskiego, też o perypetiach lotników Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.