Skocz do zawartości

Skarb Adolfa Hitlera odnaleziony! Niewyobrażalne bogactwo

Rekomendowane odpowiedzi

Muzyk Cyril Whistler odkrył, gdzie znajduje się skarb Hitlera. Według niego znajduje się on na terenach wojskowych w bawarskim miasteczku Mittenwald w Niemczech. Odkodował on szyfr znajdujący się między nutami w partyturze Marsch-Impromptu" Gotfryda Federleina. Wpis zamieścił osobisty sekretarz Hitlera Martin Bormann.

Pogłoski o ukrytym skarbie Adolfa Hitlera krążą od dawna. Whistler odkodował szyfr, który na partyturze sporządził Martin Bormann, który próbował w ostatnich dniach wojny ukryć skarby. Legenda głosi, że sekretarz Hitlera ukrył w Mittenwald 100 sztab złota oraz diamenty.

Połączyłem tajemnicze znaki, nuty i topografię miasteczka Mittenwald w Bawarii, uwzględniłem zwłaszcza długo nienaznaczane na żadnych mapach tory kolejowe - powiedział w rozmowie z RMF FM.

Skarb Hitlera znajduje się na terenach wojskowych. Whistler nie zwrócił się do Ministerstwa Obrony Niemiec o umożliwienie prac archeologicz­nych. Jak powiedział, swoją pracę już wykonał, a resztę muszą zrobić Niemcy".

Najgorsze by było, gdyby Niemcy po cichu wykopali skarb. Nie mogą jednak tego zrobić, bo przecież ten skarb jest splamiony krwią, pochodzi z kradzieży - powiedział Whistler.

http://www.sfora.pl/swiat/Skarb-Adolfa-Hitlera-odnaleziony-Niewyobrazalne-bogactwo-a78665?utm_source=o2_SG&utm_medium=Hotspot&utm_campaign=o2

• 4 months later...
Skarbu pewnie już nie zobaczymy. Z tego co wiem Amerykanie przetrzepali Mittenwald dokładnie. Jeżeli jakimś cudem ten skarb się zachował to Niemcy wyciągną go po cichu. Nie są tacy głupi, żeby dzielić się z kimkolwiek. Chyba każdy by tak zrobił na ich miejscu.

Powiedzmy,że Sztabka waży 15 kg.Czyli 536 uncji.Uncja=Powiedzmy tysiąc dolarów,to będzie jakieś pół bańki zielonych razy 100 sztab=50 melonów w zaokrągleniu,mając na uwadze wagę 15kg.Za sztukę.
Mało? jak dla kogo? Niektóre państwa nie mają takiego budżetu.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie