april_86 Napisano 19 Czerwiec 2015 Autor Share Napisano 19 Czerwiec 2015 co to może być? z drugiej strony liczba 49" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
april_86 Napisano 19 Czerwiec 2015 Autor Share Napisano 19 Czerwiec 2015 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sqr Napisano 21 Czerwiec 2015 Share Napisano 21 Czerwiec 2015 czy to aby na pewno srebro ??możliwe że to miało być to:http://www.ma-shops.de/linnartz/item.php5?id=4727Philipp IV., 1621-1665. 1/2 Patagon, Brügge, 1649 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
april_86 Napisano 21 Czerwiec 2015 Autor Share Napisano 21 Czerwiec 2015 srebro srebro, tylko czyściłem elektrolizą... może niepotrzebnie, ale stwierdziłem że to i tak złomik... ale ciekawość nie daje spać ;)blisko lecz nie ma tam takiego rzędu kropek... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sqr Napisano 22 Czerwiec 2015 Share Napisano 22 Czerwiec 2015 może to jakiś falsik miał być ? ktoś się zorientował i połamał ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ManyFace Napisano 26 Czerwiec 2015 Share Napisano 26 Czerwiec 2015 Jeżeli miałby to być siekaniec to najlepiej byłoby szukać we wczesnym średniowieczu. Cyfry jednak to wykluczają. Szukałem nawet w kierunku monet z rysunkiem tarczy z podwójnym krzyżem ale bez sukcesów. Jeżeli pochodzi z pola to mogła zostać połamana przez jakąś maszynę rolniczą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
april_86 Napisano 26 Czerwiec 2015 Autor Share Napisano 26 Czerwiec 2015 znaleziona na polu, we wsi liczącej więcej niż 1000 lat była zagięta, trochę ją naprostowałem, może nieco nieudolnie ale nie złamała się... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ManyFace Napisano 26 Czerwiec 2015 Share Napisano 26 Czerwiec 2015 Spróbuj może trochę ją podczyścić. Tak żeby rysunek było widać bo na razie to tylko gdybanie. Połóż obok grosza obiegowego żeby było odniesienie i wrzuć fotkę. Napisz chociaż jakie województwo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
april_86 Napisano 28 Czerwiec 2015 Autor Share Napisano 28 Czerwiec 2015 świętokrzyskie... ale to już chyba nic nie da. Jeśli nie da się zidentyfikować po tym 49" i kropkach z drugiej strony to nic z tego nie będzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sigis3 Napisano 28 Czerwiec 2015 Share Napisano 28 Czerwiec 2015 Sądząc po średnicy i ogólnym wrażeniu to może być jakiś drobiazg typu pfennig, 3 pf, 1/2 krajcara, z państw niemieckich, data to raczej 1749. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.