Skocz do zawartości
  • 0

mała łyżeczka

Szaman9

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
ja w ogóle nie mam pojęcia co to i do czego to i z kiedy to , jedyne co widzę , to , że to wąż na pewno jest jakiś . ale dzięki , pozdrawiam .
Napisano
poddaje się z tym wężem , szukałem w kierunku ochotniczych straży pożarnych , myślałem , że jakiś element zdobień starych sikawek , elementów zdobień sprzętu , pojazdów itp . , ale nie daje rady jakoś , trudno . trafnego dnia wszystkim !
Napisano

myślę, ze ten wąż" to jest urwane ucho od kaganka, małego świecznika.
poszukaj w tym kierunku.
zdjęcie małe, ale coś chyba w tym stylu będzie.

pozdro!

Napisano

jakby żeliwo jakieś , środkowy otwór ma gwint , więc się na coś nakręcało , jak lałem w niego wodę , to wylatywała równomiernie tymi bocznymi , a ten porcelanowy element kręci się nadal nienagannie . do czego to ?

Napisano

jakby czarna okładzina , na której są cztery otwory , a w środku , no jest jakiś gwint i nie wiem co mogło się w to wkręcac , ale chyba element z aluminium , bo widac co się z nim działo . coś , ktoś ? pozdrawiam i obfitości .

Napisano
jeżeli chodzi o łyżeczką to wychodzi na to , że PFG to Pakfong , a ten niedźwiadek to miejscowośc w Austrii - Berndorf i jedyny trop jaki mnie tam prowadzi to Arthur Krupp : http://de.wikipedia.org/wiki/Berndorfer_Metallwarenfabrik
Napisano
chyba , że jest starsza i pochodzi z czasów jego ojca i jego wspólnika : http://de.academic.ru/dic.nsf/dewiki/160972#
Napisano
nie wiem jak takie anteny wyglądały niestety , ale tak od razu pomyślałem , że po tej rolce szedł jakiś przewód radiowy , antenowy . dzięki zatem i powodzenia .
Napisano
fajnie , dzięki , wyczerpująca i pouczająca odpowiedź . To już jakoś umiem sobie wyobrazic . dzięki jeszcze raz i obfitości .
Napisano
zostałby ten śmieszny wąż ( tak jakoś mi się kojarzy patrząc na niego ) w kółko zawinięty , pierwsze skojarzenia , straż , poczta , myślistwo , nie wiem kurdę ?
Napisano
bo ta duża nakrętka , ma od środka taką czarną powłokę , ni to guma , ni co , ale spotkałem się w jednym miejscu teraźniejszym , gdzie niemieckie firmy powlekały metalo-podobne elementy takim czymś i wytrzymywało to około stu stopni i różne chemie , może dla tego coś aluminiowe śniedziało tam w środku ? mogę się oczywiście mylic , ale wiem , że nie będzie bolec , jak nie znajdę odpowiedzi na to , tak bardzo jak ten niby wąż . pozdrawiam wszystkich i obfitości w trafieniach .

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie