Skocz do zawartości
  • 0

Pancerne czy rolnicze?

M40

Pytanie

Napisano

W weekend wybrałem się na miejsce, gdzie według literatury i przekazów miejscowych nasi w 1939 ozbili kilka pojazdów pancernych wroga". Generalnie las nie zachęcał do chodzenia, więc wlazłem sobie na łąkę. No i trafił się sygnał masakra - duży i głęboki. Po 2. godzinach walki z obiektem nie udało mi się go wyciągnąć z dołka. Nie sądzę aby było to coś rolniczego - zalegało bardzo głęboko (około 1. metra), do tego było niezwykle masywne. Średnica tego czegoś to około 30cm, wyglądało jak jakaś uszkodzona zębatka na ośce.

12 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Hehehehe tego jeszcze nie było... Na 100% trafiłem to po koledze, tym bardziej, że na łące były ślady po kopaniu (starannie zasypane - tu warto pochwalić kolegę, że zostawił po sobie porządek).
Napisano
to już nas dwóch się przymierzało do tego 'gradobicia' ;) jak kolego M40 też zwątpisz to niedaleko jest TATRA 8X8 z dobrą wyciągarką. wtedy już nam się nie oprze;)
Napisano
Ja to nie mam cierpliwości do takiego złomu ;) Ale myślę że osobówką z hakiem dałoby radę to wyciągnąć o ile jest bez osi.
W zasadzie oprócz tego złomu i paru rozerwanych lusek nic ciekawego nie wyszło, ale byłem krótko bo przegoniła mnie burza. A miejsce ciekawe, bo nasza Brygada Kawalerii tam się biła ;)
Napisano

W weekend wybrałem się na miejsce, gdzie według literatury i przekazów miejscowych nasi w 1939 ozbili kilka pojazdów pancernych wroga". Generalnie las nie zachęcał do chodzenia, więc wlazłem sobie na łąkę. No i trafił się sygnał masakra - duży i głęboki. Po 2. godzinach walki z obiektem nie udało mi się go wyciągnąć z dołka. Nie sądzę aby było to coś rolniczego - zalegało bardzo głęboko (około 1. metra), do tego było niezwykle masywne. Średnica tego czegoś to około 30cm, wyglądało jak jakaś uszkodzona zębatka na ośce.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie