W weekend wybrałem się na miejsce, gdzie według literatury i przekazów miejscowych nasi w 1939
ozbili kilka pojazdów pancernych wroga". Generalnie las nie zachęcał do chodzenia, więc wlazłem sobie na łąkę. No i trafił się sygnał masakra - duży i głęboki. Po 2. godzinach walki z obiektem nie udało mi się go wyciągnąć z dołka. Nie sądzę aby było to coś rolniczego - zalegało bardzo głęboko (około 1. metra), do tego było niezwykle masywne. Średnica tego czegoś to około 30cm, wyglądało jak jakaś uszkodzona zębatka na ośce.
Pytanie
M40
W weekend wybrałem się na miejsce, gdzie według literatury i przekazów miejscowych nasi w 1939 ozbili kilka pojazdów pancernych wroga". Generalnie las nie zachęcał do chodzenia, więc wlazłem sobie na łąkę. No i trafił się sygnał masakra - duży i głęboki. Po 2. godzinach walki z obiektem nie udało mi się go wyciągnąć z dołka. Nie sądzę aby było to coś rolniczego - zalegało bardzo głęboko (około 1. metra), do tego było niezwykle masywne. Średnica tego czegoś to około 30cm, wyglądało jak jakaś uszkodzona zębatka na ośce.
12 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.