bsam20 Napisano 4 Maj 2015 Napisano 4 Maj 2015 Ja mam oryginalnego Ideala i sygnatura jest bita głęboko i wyraźnie. Rzeczywiście ludzik ze szpadelkiem:)Podczyść to dobrze, bo nic nie widać.
bsam20 Napisano 3 Maj 2015 Napisano 3 Maj 2015 Sygnatur nie ma? Wygląda jak jakiś ersatz niemiecki z końca wojny, ale to tylko moja sugestia.
Liwiusz66 Napisano 3 Maj 2015 Autor Napisano 3 Maj 2015 No nie wynalazłem nic ani za żelastwie ani na drewnie.Saperka mocno spracowana, ale jutro postaram się ją podczyścić i wstawić zdjęcia o ile cokolwiek wyjdzie. Na pewno wymienione są nity, stare musiały nie wytrzymać.
DOMILUD PL Napisano 4 Maj 2015 Napisano 4 Maj 2015 Jak dasz radę z rosyjskim to wydaje mi się, że jest tam identyczna jako niemiecka, producent firma Ideal (niemiecka oczywiście) - logo - taki stojący ludek z łopatką :)http://zhab.livejournal.com/139347.html
Liwiusz66 Napisano 5 Maj 2015 Autor Napisano 5 Maj 2015 Hmm …..lepiej na pewno nie będzie widać a i czyścić nie bardzo jest, co. Tak jak pisałem wyżej ……saperka mocno zużyta a szczątkowe cechowanie, które się pokazało po czyszczeniu zostało zauważone dopiero przy przeglądaniu zdjęć na lapku.
Pytanie
Liwiusz66
Prośba o pomoc w identyfikacji saperki
9 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.