trzykorony Napisano 28 Kwiecień 2015 Autor Napisano 28 Kwiecień 2015 Witam Proszę o informacje na ten temat orzełka z jakich jest lat i z jakich formacji wojskowych proszę o poprawną i fachową odpowiedz szukałem w necie i nic nie znalazłem konkretnego .Za odpowiedz z góry dziękuje . Pozdrawiam
Trogelsunt. Napisano 28 Kwiecień 2015 Napisano 28 Kwiecień 2015 Na pewno nie LWP.Trzeba szukać w 2RP.
trzykorony Napisano 28 Kwiecień 2015 Autor Napisano 28 Kwiecień 2015 może ktoś co ma katalog takich Polskich Orzełków pomoże :)
Czlowieksniegu Napisano 28 Kwiecień 2015 Napisano 28 Kwiecień 2015 Ptica urwała się z furażerki...Aby wz 22... choć tu się nie znam :-)
grzesiekd86 Napisano 2 Maj 2015 Napisano 2 Maj 2015 Godło na czapkę wz. 1917. Na tarczy umieszczano numer pułku, albo symbole wojsk technicznych
trzykorony Napisano 2 Maj 2015 Autor Napisano 2 Maj 2015 dzięki za odpowiedzi no własnie na tarczy nie ma żadnego numeru czy symbolu
Einherjer Napisano 2 Maj 2015 Napisano 2 Maj 2015 Nie ma na tarczy żadnego symbolu bo na tych orłach tarcza zawsze była pusta.Nie jest to żadne wz 17 tylko orzeł zwany furażerkowym" z lat 20tych i trzydziestych.Napisz do mnie Trolldi@vp.pl
Pytanie
trzykorony
Witam
Proszę o informacje na ten temat orzełka z jakich jest lat i z jakich formacji wojskowych proszę o poprawną i fachową odpowiedz szukałem w necie i nic nie znalazłem konkretnego .
Za odpowiedz z góry dziękuje . Pozdrawiam
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.