Skocz do zawartości
  • 0

Bagnet sztylet niemcy II wojna

por.pil.020

Pytanie

Napisano
Jak w temacie, kształtem nawiązuje do bagnetu paradnego KS98, ale jest od niego dużo mniejszy i delikatniejszy, ostrze obustronnie ostrzone o przekroju rombu. Co to dokładnie może być?

14 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Dzieki za odzew, aczkolwiek przyznam ze liczylem na konkretniejsze odpowiedzi. Tak, ja wiem ze to jest broń prywatna, zastanawiam sie tylko czy nie jest to np. sztylet dla jakiejs organizacji militarnej lub paramilitarnej, czy zwykly agnet" paradny, nawiązujący do KS98? I druga rzecz: jaką pochwe byscie do niego dodali?
Napisano
Wojskowy paradniak", nie żadnej organizacji. Mój taki ma pochwę jak do S84/98/34, tylko odpowiednio mniejszą, malowaną na czarno.
Napisano
Jak w temacie, kształtem nawiązuje do bagnetu paradnego KS98, ale jest od niego dużo mniejszy i delikatniejszy, ostrze obustronnie ostrzone o przekroju rombu. Co to dokładnie może być?
Napisano
O dopiero teraz widzę, że prosiłeś o zdjęcie - jest problem, bo miałem generalny remont w domu, a bagnety jeszcze nie powieszone leżą w pudłach. Jak się dogrzebię, to pokażę.
Napisano
wyjściowy, były też i w tym rozmiarze najmniejszy i najdelikatniejszy
mial długość rzędu 32 cm więc twój wcale nie jest najmniejszy ,no i typowe okładki z utwardzanej skóry

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie