Skocz do zawartości
  • 0

Łopatka wirnika

Rafi94

Pytanie

Napisano
Witam :)
Chciałem Was prosić o informację z jakiego samolotu pochodzi tenże element. Żadnych napisów czy znaków na nim nie ma, jedynie nr. 54057 399.

11 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
To może zidentyfikować chyba tylko specjalista po tym numerze laserowym. Nie szukałbym daleko najpierw zakłady silnikowe PZL Rzeszów lub Kalisz, a potem któryś z WZL-i zajmujących sie remontami serwisem silników odrzutowych i turbośmigłowych. Ostatecznie jeszcze moze to pochodzić z jakiejś turbiny niekoniecznie lotniczej.
Napisano
Rafi94, jeśli złom ten znajduje sie w którymś z miast gdzie istnieje własnie taki ośrodek (np Wojskowe Zakłady Lotnicze, Aeroklub, lotnisko itp.) to po prostu z tą łopatka udałbym sie tam, dodam że np jeszcze w Bielsku -Białej projektują elementy silników lotniczych w włoskiej fili Avio Areo......
Napisano
Też skłaniam się ku naszym rodzimym produkcjom. Co do złomowiska to było to takie proste, przy wiejskie z dala od jakichkolwiek lotniczych instytucji ;). Dzięki za zainteresowanie i tropy. Pozdrawiam.
Napisano
Witam :)
Chciałem Was prosić o informację z jakiego samolotu pochodzi tenże element. Żadnych napisów czy znaków na nim nie ma, jedynie nr. 54057 399.
Napisano
Latają i gubią części :D ..dziwić się, że tyle katastrof.

Po samym wyglądzie raczej się nie określi od jakiego to samolotu czy nawet silnika (może specjalista dałby radę), ale mocowanie wskazuje naprawdę na coś teraźniejszego. Kiedyś oglądałem program jak składali w Rolls Royce silniki dla Boeinga i mocowanie łopatki o ile dobrze pamiętam było identyczne :)
Wyślij do Rollsa fotki z zapytaniem :) myślę, że coś powiedzą.

Zdrów!
Napisano
ehmmm ehmmm, napisałem do Rollsa ;) pytanko - oni produkują silniki odrzutowe powinni coś wiedzieć :D mam nadzieję, że się na mnie o to nie obrazisz ? :) Jak odpiszą to się jeszcze odezwę w tym temacie.

Zdrów!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie