Rafi94 Napisano 20 Kwiecień 2015 Autor Napisano 20 Kwiecień 2015 Witam :)Chciałem Was prosić o informację z jakiego samolotu pochodzi tenże element. Żadnych napisów czy znaków na nim nie ma, jedynie nr. 54057 399.
derkb Napisano 26 Kwiecień 2015 Napisano 26 Kwiecień 2015 To może zidentyfikować chyba tylko specjalista po tym numerze laserowym. Nie szukałbym daleko najpierw zakłady silnikowe PZL Rzeszów lub Kalisz, a potem któryś z WZL-i zajmujących sie remontami serwisem silników odrzutowych i turbośmigłowych. Ostatecznie jeszcze moze to pochodzić z jakiejś turbiny niekoniecznie lotniczej.
derkb Napisano 26 Kwiecień 2015 Napisano 26 Kwiecień 2015 Rafi94, jeśli złom ten znajduje sie w którymś z miast gdzie istnieje własnie taki ośrodek (np Wojskowe Zakłady Lotnicze, Aeroklub, lotnisko itp.) to po prostu z tą łopatka udałbym sie tam, dodam że np jeszcze w Bielsku -Białej projektują elementy silników lotniczych w włoskiej fili Avio Areo......
Rafi94 Napisano 26 Kwiecień 2015 Autor Napisano 26 Kwiecień 2015 Też skłaniam się ku naszym rodzimym produkcjom. Co do złomowiska to było to takie proste, przy wiejskie z dala od jakichkolwiek lotniczych instytucji ;). Dzięki za zainteresowanie i tropy. Pozdrawiam.
Rafi94 Napisano 20 Kwiecień 2015 Autor Napisano 20 Kwiecień 2015 Witam :)Chciałem Was prosić o informację z jakiego samolotu pochodzi tenże element. Żadnych napisów czy znaków na nim nie ma, jedynie nr. 54057 399.
Rafi94 Napisano 20 Kwiecień 2015 Autor Napisano 20 Kwiecień 2015 Wydaje mi się, że to raczej coś współczesnego bo numer jest wypalony laserowo.
XII Napisano 25 Kwiecień 2015 Napisano 25 Kwiecień 2015 Latają i gubią części :D ..dziwić się, że tyle katastrof.Po samym wyglądzie raczej się nie określi od jakiego to samolotu czy nawet silnika (może specjalista dałby radę), ale mocowanie wskazuje naprawdę na coś teraźniejszego. Kiedyś oglądałem program jak składali w Rolls Royce silniki dla Boeinga i mocowanie łopatki o ile dobrze pamiętam było identyczne :)Wyślij do Rollsa fotki z zapytaniem :) myślę, że coś powiedzą.Zdrów!
XII Napisano 25 Kwiecień 2015 Napisano 25 Kwiecień 2015 ehmmm ehmmm, napisałem do Rollsa ;) pytanko - oni produkują silniki odrzutowe powinni coś wiedzieć :D mam nadzieję, że się na mnie o to nie obrazisz ? :) Jak odpiszą to się jeszcze odezwę w tym temacie.Zdrów!
Pytanie
Rafi94
Chciałem Was prosić o informację z jakiego samolotu pochodzi tenże element. Żadnych napisów czy znaków na nim nie ma, jedynie nr. 54057 399.
11 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.