Jump to content
  • 0

Kilka przedmiotów z jednego pola

Mj

Question

Witam wszystkich. Proszę o pomoc w ustaleniu kilku fantów z sobotniego wypadu. Wszystkie pochodzą z jednego pola więc wrzucam razem. Pierwszy przypomina mi jakiś uchwyt od szuflady, drzwiczek od szafki, ale nie mam pewności.

22 answers to this question

Recommended Posts

Do serduszka: pewnie jakaś dziewczyna zgubiła pamiątkę z Włoch, może z Florencji :)

http://pl.wikipedia.org/wiki/Pietra_dura
Tu znajdziesz opis i foto wielkich dzieł wykonanych w tej technice (pietra dura), a Twoje odkrycie jest wersją popularną, pewnie z XIX w., robioną w setkach wersji do dzisiaj. Tak czy siak - bardzo fajna rzecz :)

Pzdr

Kwaśność gleby może być niewyobrażalnie duża i bez zastosowania nawozów. Kwaśność to nie wszystko, trzeba wziąć ten potencjał utleniający środowiska.

Przepraszam za OT. ;)

Witam wszystkich. Proszę o pomoc w ustaleniu kilku fantów z sobotniego wypadu. Wszystkie pochodzą z jednego pola więc wrzucam razem. Pierwszy przypomina mi jakiś uchwyt od szuflady, drzwiczek od szafki, ale nie mam pewności.

4. W zasadzie nie ma tu co identyfikować. Z początku pomyślałem- ot zwykły wisiorek odpustowy, ale gdy w domu czyściłem go pod wodą to stwierdziłem, że serduszko wypełniają pojedyncze elementy. Jak na odpustówkę" to dosyć misterna robota. Tak mi się przynajmniej wydaje. zastanawiają mnie Wasze opinie. Serducho chyba miedziane, posiada pozostałości złocenia.

7. Od boku. Obydwa mają lekko ściętą" podstawę więc nie stoją pionowo. Gadżetów wyszło dużo więcej, ale resztę udało mi się zidentyfikować. Za wszelkie sugestie dziękuję. Pozdrawiam.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...

Important Information