Skocz do zawartości
  • 0

Kilka przedmiotów z jednego pola

Mj

Pytanie

Napisano

Witam wszystkich. Proszę o pomoc w ustaleniu kilku fantów z sobotniego wypadu. Wszystkie pochodzą z jednego pola więc wrzucam razem. Pierwszy przypomina mi jakiś uchwyt od szuflady, drzwiczek od szafki, ale nie mam pewności.

22 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Do serduszka: pewnie jakaś dziewczyna zgubiła pamiątkę z Włoch, może z Florencji :)

http://pl.wikipedia.org/wiki/Pietra_dura
Tu znajdziesz opis i foto wielkich dzieł wykonanych w tej technice (pietra dura), a Twoje odkrycie jest wersją popularną, pewnie z XIX w., robioną w setkach wersji do dzisiaj. Tak czy siak - bardzo fajna rzecz :)

Pzdr
Napisano
Kwaśność gleby może być niewyobrażalnie duża i bez zastosowania nawozów. Kwaśność to nie wszystko, trzeba wziąć ten potencjał utleniający środowiska.

Przepraszam za OT. ;)
Napisano

Witam wszystkich. Proszę o pomoc w ustaleniu kilku fantów z sobotniego wypadu. Wszystkie pochodzą z jednego pola więc wrzucam razem. Pierwszy przypomina mi jakiś uchwyt od szuflady, drzwiczek od szafki, ale nie mam pewności.

Napisano

2. Jakiś klin wykonany chyba z brązu. Wydaje mi się, że gdzieś już się przewijał na forum ale nie mogłem znaleźć.

Napisano

3. Jakaś przypinka. Ciężko odczytać z niej cokolwiek, ale może ktoś z Was po wyglądzie skojarzy. Na razie moczy się w oliwce.

Napisano

4. W zasadzie nie ma tu co identyfikować. Z początku pomyślałem- ot zwykły wisiorek odpustowy, ale gdy w domu czyściłem go pod wodą to stwierdziłem, że serduszko wypełniają pojedyncze elementy. Jak na odpustówkę" to dosyć misterna robota. Tak mi się przynajmniej wydaje. zastanawiają mnie Wasze opinie. Serducho chyba miedziane, posiada pozostałości złocenia.

Napisano

6. To jak przypuszczam od uprzęży końskiej, ale to tylko przypuszczenie. Dosyć sporych rozmiarów. jeśli od uprzęży ciekawi mnie gdzie było zamontowane.

Napisano

7. Od boku. Obydwa mają lekko ściętą" podstawę więc nie stoją pionowo. Gadżetów wyszło dużo więcej, ale resztę udało mi się zidentyfikować. Za wszelkie sugestie dziękuję. Pozdrawiam.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie