Mj Napisano 17 Kwiecień 2015 Autor Napisano 17 Kwiecień 2015 Witam wszystkich. Proszę o pomoc w ustaleniu kilku fantów z sobotniego wypadu. Wszystkie pochodzą z jednego pola więc wrzucam razem. Pierwszy przypomina mi jakiś uchwyt od szuflady, drzwiczek od szafki, ale nie mam pewności.
macpta Napisano 18 Kwiecień 2015 Napisano 18 Kwiecień 2015 Do serduszka: pewnie jakaś dziewczyna zgubiła pamiątkę z Włoch, może z Florencji :)http://pl.wikipedia.org/wiki/Pietra_duraTu znajdziesz opis i foto wielkich dzieł wykonanych w tej technice (pietra dura), a Twoje odkrycie jest wersją popularną, pewnie z XIX w., robioną w setkach wersji do dzisiaj. Tak czy siak - bardzo fajna rzecz :)Pzdr
MrV Napisano 20 Kwiecień 2015 Napisano 20 Kwiecień 2015 Kwaśność gleby może być niewyobrażalnie duża i bez zastosowania nawozów. Kwaśność to nie wszystko, trzeba wziąć ten potencjał utleniający środowiska. Przepraszam za OT. ;)
Senemedar Napisano 20 Kwiecień 2015 Napisano 20 Kwiecień 2015 7. Ostatnie fanty. Dwa ołowiane stożkiPociski systemu Dreyse po trafieniu w coś.http://myvimu.com/exhibit/54667056-pociski-systemu-dreyse
HASAG40 Napisano 18 Kwiecień 2015 Napisano 18 Kwiecień 2015 Mj powiem ci że gleba zakwaszona na tym poletku strasznie;-( widać jak wpływa to na stan przedmiotów szkoda:-(
Mj Napisano 20 Kwiecień 2015 Autor Napisano 20 Kwiecień 2015 Nawet bym nie przypuszczał, że to pociski. Dzięki.
krystiano Napisano 20 Kwiecień 2015 Napisano 20 Kwiecień 2015 Witam ten pierwszy fant to za pewne resztki mocowania od świecznika.
Mj Napisano 17 Kwiecień 2015 Autor Napisano 17 Kwiecień 2015 Witam wszystkich. Proszę o pomoc w ustaleniu kilku fantów z sobotniego wypadu. Wszystkie pochodzą z jednego pola więc wrzucam razem. Pierwszy przypomina mi jakiś uchwyt od szuflady, drzwiczek od szafki, ale nie mam pewności.
Mj Napisano 17 Kwiecień 2015 Autor Napisano 17 Kwiecień 2015 2. Jakiś klin wykonany chyba z brązu. Wydaje mi się, że gdzieś już się przewijał na forum ale nie mogłem znaleźć.
Mj Napisano 17 Kwiecień 2015 Autor Napisano 17 Kwiecień 2015 3. Jakaś przypinka. Ciężko odczytać z niej cokolwiek, ale może ktoś z Was po wyglądzie skojarzy. Na razie moczy się w oliwce.
Mj Napisano 17 Kwiecień 2015 Autor Napisano 17 Kwiecień 2015 3. Tył. To mniejsze kółeczko jest już na tyle wyrobione, że bez problemu się zsuwa.
Mj Napisano 17 Kwiecień 2015 Autor Napisano 17 Kwiecień 2015 4. W zasadzie nie ma tu co identyfikować. Z początku pomyślałem- ot zwykły wisiorek odpustowy, ale gdy w domu czyściłem go pod wodą to stwierdziłem, że serduszko wypełniają pojedyncze elementy. Jak na odpustówkę" to dosyć misterna robota. Tak mi się przynajmniej wydaje. zastanawiają mnie Wasze opinie. Serducho chyba miedziane, posiada pozostałości złocenia.
Mj Napisano 17 Kwiecień 2015 Autor Napisano 17 Kwiecień 2015 4. Druga strona. Brakuje tylnej ścianki.
Mj Napisano 17 Kwiecień 2015 Autor Napisano 17 Kwiecień 2015 5. Wieszak czy rodzaj jakiegoś haka mundurowego, z którym się jeszcze nie spotkałem?
Mj Napisano 17 Kwiecień 2015 Autor Napisano 17 Kwiecień 2015 6. To jak przypuszczam od uprzęży końskiej, ale to tylko przypuszczenie. Dosyć sporych rozmiarów. jeśli od uprzęży ciekawi mnie gdzie było zamontowane.
Mj Napisano 17 Kwiecień 2015 Autor Napisano 17 Kwiecień 2015 7. Od boku. Obydwa mają lekko ściętą" podstawę więc nie stoją pionowo. Gadżetów wyszło dużo więcej, ale resztę udało mi się zidentyfikować. Za wszelkie sugestie dziękuję. Pozdrawiam.
Pytanie
Mj
Witam wszystkich. Proszę o pomoc w ustaleniu kilku fantów z sobotniego wypadu. Wszystkie pochodzą z jednego pola więc wrzucam razem. Pierwszy przypomina mi jakiś uchwyt od szuflady, drzwiczek od szafki, ale nie mam pewności.
22 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.