poszsssukiwacz45 Napisano 12 Kwiecień 2015 Autor Share Napisano 12 Kwiecień 2015 Witam, bardzo bym prosił o identyfikcję tej osznaki. Z góry dziękuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
w0w Napisano 13 Kwiecień 2015 Share Napisano 13 Kwiecień 2015 Kojarzy mi się z naszą Polską odznaką wzorowy żołnierz. Być może to jakiś odpowiednik wzorowy żołnierz SS. Tylko moje skojarzenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 13 Kwiecień 2015 Share Napisano 13 Kwiecień 2015 Setnie mnie rozbawiłeś :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HU13ERT Napisano 13 Kwiecień 2015 Share Napisano 13 Kwiecień 2015 Vorbildliche-Schutzstaffelman-AbzeichenMusiałbym obejrzeć rewers ale wygląda na wersję brązową Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 13 Kwiecień 2015 Share Napisano 13 Kwiecień 2015 Oryginał? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snajper-s1 Napisano 13 Kwiecień 2015 Share Napisano 13 Kwiecień 2015 z kopiami się jeszcze nie spotkałem..gdzie wyszła? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HASAG40 Napisano 14 Kwiecień 2015 Share Napisano 14 Kwiecień 2015 nie wiem jak to wyglada na rewersie ale mam podejżenia a zazwyczaj przeczucie mnie nie myli:-)wiadomo także że trzeba najwpierw poprzeć to dowodami dlatego poproszę o rewers oraz wymiary snajper chyba jeszcze mało widziałeś;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 14 Kwiecień 2015 Share Napisano 14 Kwiecień 2015 Hasag40 - nie znasz się. Oryginał. Tylko dlaczego tarczka z runami jest na lewej stronie hełmu? Zdjęcie odwrócone? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HASAG40 Napisano 14 Kwiecień 2015 Share Napisano 14 Kwiecień 2015 tarczka na lewej stronie bo fotka z lewego profilu a do tego wykonana lewym stemplem,i nazywa się takie coś lewą odznaką;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grba Napisano 14 Kwiecień 2015 Share Napisano 14 Kwiecień 2015 w0w ma rację, odznaka wzorowego ssyna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
poszsssukiwacz45 Napisano 14 Kwiecień 2015 Autor Share Napisano 14 Kwiecień 2015 Nie mogę znaleźć żadnych informacji na temat tej odznaki. Może ktoś wie coś więcej na jej temat ? Ile jest warta i inne ważne rzeczy. Z góry dziękuję za pomoc :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
april_86 Napisano 16 Kwiecień 2015 Share Napisano 16 Kwiecień 2015 bjar_1 --> nie oceniałbym tak negatywnie wiedzy innych w tym przypadku. Runy są tak umieszczone bo to kopia... Nie ma zdjęć tyłu ale obstawiam, że to tłoczona blaszka mosiądzowana z agrafką jak z pasmanterii. Wrzuć zdjęcia tyłu a wszystko się wyjaśni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.