Skocz do zawartości
  • 0

Rosyjska żeliwna tablica odlew tłumaczenie

azwierzu

Pytanie

Napisano

Witam wszystkich mam problem z odczytaniem napisów na tablicy ze zdjęcia i ich przetłumaczeniem , być może ktoś będzie w stanie pomóc i udzielić jakiś informacji na temat tablicy . Dziękuję za informacje .

7 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Dziękuję za bardzo szybką odpowiedź ,kolego
grba wszystko by się zgadzało bo odlew pochodzi ze
starego silnika spalinowego , mam taki problem iż nie znam języka Rosyjskiego i trudno mi coś znaleźć w sieci nie wiem też co napisano na odlewie . Podsyłam jeszcze zdjęcia może z nich uda się coś więcej odczytać . Będę wdzięczny za jakieś informacje dotyczące tej fabryki silników .
Napisano

Witam wszystkich mam problem z odczytaniem napisów na tablicy ze zdjęcia i ich przetłumaczeniem , być może ktoś będzie w stanie pomóc i udzielić jakiś informacji na temat tablicy . Dziękuję za informacje .

Napisano
Na samej górze nieczytelne.
Metalloxxx Dinenis - pewnie nazwa fabryki, xxx to nierozpoznane litery.
Melitopol - miasto na Ukrainie

Spróbuj podczyścić litery, może na mokro będzie czytelniej.
Napisano
W Melitopolu od 1930 roku istniała spółdzielnia czyli artel jednoczący dotychczasowe spółdzielnie: Motor, Metallisy czyli Metalowiec, Dwigatiel czyli Silnik w arte o nazwie Металлообъединение" - Metalowe Zjednoczenie. Początkowo producent maszyn parowych, silników spalinowych dla rolnictwa... Trzeba jednak mieć wbite do łba, że w Związku Sowieckim na pierwszym miejscu była produkcja militarna, na drugim produkcja militarna, na trzecim produkcja militarna, na czwartym produkcja militarna, na piątym produkcja militarna i dopiero na szóstym zaczynała się produkcja cywilna...
Napisano
Nic ciekawego nie znalazłem, wpisywałem нефтяной двигатель czyli po naszemu silnik średnioprężny, nic ciekawego na temat produkcji w Melitopolu po rewolucji. Dominuje niestety historia zabawnego autka Zaporożec, o którym w Związku Sowieckim mawiano: pół godziny wstydu i jesteś w robocie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie