korki09 Napisano 9 Kwiecień 2015 Autor Napisano 9 Kwiecień 2015 Witam,Bardzo proszę o pomoc w identyfikacji tego miecza/bagnetu . Bardzo stary, sygnatury widoczne więc mam nadzieję że uda się go zidentyfikować.Z góry dziękuję za każdą pomoc.Pozdrawiam
grzes_chmiel Napisano 9 Kwiecień 2015 Napisano 9 Kwiecień 2015 WitajJest to coś przerobione z angielskiego bagnetu P-1879 Martin-Henry.
abcd Napisano 9 Kwiecień 2015 Napisano 9 Kwiecień 2015 Na bazie głowni brytyjskiego artyleryjskiego bagnetu - tasaka ktoś wykonał fantazyjne cudo,tak mi się przynajmniej wydaje.
Kriczer Napisano 9 Kwiecień 2015 Napisano 9 Kwiecień 2015 http://bajo.cz.sweb.cz/sklad_1/anglie_1879_delostrelec.pdf
mietek Napisano 9 Kwiecień 2015 Napisano 9 Kwiecień 2015 Warto by poszukac co oznaczaja bicia/litery na glowicy rekojesci (fotka 7)Glownia - kontraktowa, brytyjska, przeszla odbioryRekojesc - cudak, ale wyglada dobrzeW Anglii (glownie Birmingham) kupowano bron ex-wojskowa i sprzedawano do roznych krajow kolonialnych, opcja konwersja z bagnetu w jakiejs kolonii. Odczytanie znakow moze wskazac gdzie to zrobiono - (Afyka Pn Indie)?
Pytanie
korki09
Witam,
Bardzo proszę o pomoc w identyfikacji tego miecza/bagnetu . Bardzo stary, sygnatury widoczne więc mam nadzieję że uda się go zidentyfikować.
Z góry dziękuję za każdą pomoc.
Pozdrawiam
11 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.