fantomas777 Napisano 1 Kwiecień 2015 Autor Share Napisano 1 Kwiecień 2015 witam kolegow,prosiłbym o pomoc w rozpoznaniu blachy obok korka,szukałem cos na jej temat niestety zadnych wiadomosci,moze ktorys z was ja rozpozna,z gory dziekuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viator01 Napisano 1 Kwiecień 2015 Share Napisano 1 Kwiecień 2015 Wygląda jak od jakiejś maszyny (?). Może z numerem patentu. Przepisz wszystko, może coś się wyjaśni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abcd Napisano 2 Kwiecień 2015 Share Napisano 2 Kwiecień 2015 Artyleryjskie klimaty .... de 75 mm modèle 1910 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abcd Napisano 2 Kwiecień 2015 Share Napisano 2 Kwiecień 2015 R.TR.DE.CAS.DE.PARC.DE.75 ,Mle 1910 jaszcz artyleryjski ?? może ktoś będący bardziej w temacie coś wymyśli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abcd Napisano 2 Kwiecień 2015 Share Napisano 2 Kwiecień 2015 Robi się ciekawie jeżeli znalazłeś tabliczkę na 1939 http://odkrywca.pl/armata-canon-de-75-mm,635330.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viator01 Napisano 2 Kwiecień 2015 Share Napisano 2 Kwiecień 2015 To teraz reszty trzeba szukać :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abcd Napisano 2 Kwiecień 2015 Share Napisano 2 Kwiecień 2015 Tu pierwsza litera w nazwie sprzętu -N- https://forum.odkrywca.pl/uploads/forum_old/photos/picsforum26/p4020294.jpg na tabliczce powyżej -R- niechaj się jakiś specjalista odezwie i rozkmini bo temat interesujący Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fantomas777 Napisano 3 Kwiecień 2015 Autor Share Napisano 3 Kwiecień 2015 witam kolegów,wybaczcie przestój zatrzymała mnie tkzw praca)z góry dziekiuję za zainteresowanie i pomoc,a wracając do tematu na blaszce jest napis taki:/R-TR.DE.PARC.DE75 niżej ;Mle1910 niZej; No1044 i na samym dole -SAINT-ETIENNE_1913 jak myślicie czy to coś warte?oprócz wartości historycznej oczywiście) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viator01 Napisano 3 Kwiecień 2015 Share Napisano 3 Kwiecień 2015 Taka wartość, że Tyfus zaraz wrzuci wątek do dołka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abcd Napisano 3 Kwiecień 2015 Share Napisano 3 Kwiecień 2015 Jeżeli odnalazłeś na pobojowisku z 39 to na pewno wartość materialną posiada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fantomas777 Napisano 4 Kwiecień 2015 Autor Share Napisano 4 Kwiecień 2015 pobojowisko to zbyt mocne okreslenie zwykłe pola nawiezione gnojówa.na hektarze tylko ta blacha,pozatym okolice mojego domu i historycznie z tego co wiem tylko przemarsz wojsk napoleonskich i to tez bokiem,ciezko stwierdzic z kad sie tam znalazła,a co do samej blachy nie wiecie bardziej konkretnie co i jak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.