Skocz do zawartości

GARRETT GTI 2500

XXXUfoczek25XXX

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam wszystkich poszukiwaczy i zwolenników GARRETT GTI 2500 latam z nim dwa lata i jestem bardzo zadowolony lecz mam małe braki w swoich potrzebach ponieważ lubię małe zdobycze :)) wracając do tematu chce kupić cewkę do tego modelu i wybór mój to NEL TORNADO lub DeTech ULTIMATE 13 DD
  • Odpowiedzi 57
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Witam!

Nie jestem pewny czy Twój wybór dotyczący zaproponowanych cewek na małe przedmioty będzie dobry ?. Polecam na drobnicę do GTI Garrett 8.5x11 DD lub Nel Hunter .
Pzdr.
  • 5 weeks later...
Napisano
GTI 2500 to mimo że dobra, to już przestarzała konstrukcja.
  • 3 weeks later...
Napisano
Nawiązując do mojego przedmówcy że to konstrukcja przestarzała.

Przez ok. 8 lat biegałem z PI, następnie 9 ze Smętkiem. Ze względu na wiek miałem już dosyć lasów, przebijania się się chaszcze, krzaczory itp.
Chciałem uciec" na pola i zastanawiałem się nad zmianą wykrywki.
Im dłużej czytałem ten dział, tym bardziej głupiałem. Nic konkretnego, sprzeczne informacje, każdy chwalił swój sprzęt itp.

Miałem konkretne trafienie - depozyt. Moich pięciu znajomych pracowało na GTI 2500. Każdemu z nich z osobna zadałem jedno pytanie:
- Gdyby ci wpadła duża kasa, to na jaki wykrywacz byś wymienił GTI ?
Każdy z nich z osobna odpowiedział mi tak samo:
-Na żaden inny.
I to mi wystarczyło, do podjęcia decyzji jaki sprzęt wybrać.

Używałem go 4 lata, do samego końca mojej działalności poszukiwawczej. Moje spostrzeżenia:
- nie chce sam kopać
- nie pierze i nie gotuje
- nie chce robić za kierowcę
A tak to robi wszystko. A mówiąc zupełnie poważnie to jedynym mankamentem jest jego waga. Jest ciężki i przydałoby się go odchudzić.
GTI 2500 będzie jeszcze długo używany. Tak jak AK47. Powstał tyle lat temu i nadal ma się dobrze.
  • 7 months later...
Napisano
Traper6 pytanie do Ciebie i nie tylko: jak sobie radziłeś z all-metal. Z tego co wiem jest najlepszy na militarkę (jeśli się mylę to proszę o sprostowanie), próbowałem dzisiaj polatać po okopach i mój GTI głupkował jednym słowem... wył cały czas (z dużą cewką pająk)... nawet na kawałeczki rdzy, a na kawałek blaszki 5x5cm pod mchem dawał sygnał jak na coś wielkości przynajmniej hełmu... Poszedłem w czyściutki las pierw pochodziłem na trybie zero bez 2 pierwszych kwadracików potem włączyłem all metal i nawet w czystym lesie miał szajbę. Nie mam pojęcia czy to moja wina czy Garrett szaleje. Aż boję się podczepiać TwoBoxa.
Pozdrawiam!
Napisano
Wybacz, ostatni raz ten sprzęt miałem w rękach ponad 3 lata temu. Po prostu nie pamiętam.
Nie jestem pewien, ale zdaje się gdy gdy na kolorze" zejdziesz z dyskryminacji i przerzucisz na allmetal, to wykrywka to zapamiętuje.
Miałbym sprzęt w ręku, to no problem, a tak to wiesz.... pamięć jest zawodna :)

Albo na allmetalu, wycinasz pierwsze kwadraciki (drobnica)

Zabij, nie pamiętam.
Napisano
Nie ma sprawy. No właśnie an Allmetalu nie można wycinać tych przeklętych kwadracików... Ale sprawdzę to z zapamiętaniem na kolorze. Dziękuję za odpowiedź i zachęcam innych do udzielenia odpowiedzi!!!
Napisano
P.S. Wykrywator ma zdaje się 3-4 tryby częstotliwości. Może masz zewnętrzne zakłócenia (kolega obok ze sprzętem, linie energetyczne itp.). Spróbuj pomiąchać w tych ustawieniach.
Napisano
Zjedź też z czułością powiedzmy na 5 i treszoldem.
Opanuj najpierw te dwie czynności bo widzę ,że pływasz nie rozumiesz. Póżnij zajmiemy się dostrojeniem do gruntu ręczne lub auto i częstotliwości. Najpierw naucz się obsługi bez wzbudzania za duża moc :)
Kwadracików na all metal nie musisz wycinać opanujesz to będziesz wiedział jaką przewodność ma metal a co z tym idzie
czy to ładny metal".
Napisano
To podciągnij czułość i treshold. No jak taki sam .Weź kawałek miedzi i np.stali skorodowanej.
Taki sam może ci pokazywać np.stal starą jako dobry kolorek.
Potrenuj.No oczywiście strojenie do gruntu Fast.
Chłopie nie załamuj mnie :).Jak w stanach kupowałem ten wykrywacz to pani mi mówiła m,że nie dam rady go opanować bo miała zwroty od amerykanosów rodowitych no ale Polak potrafi ale to było w 2005r.
Ach ten gong w nim, aż łapa mi siadała
Napisano
Allmetal nie jest zły na czyste pola nauczysz się rozróżniać.
Jest w nim moc.Tylko pamiętaj do gruntu należy stroic też
w trybie dyskryminacji.
Napisano
Traper6 ma rację, ja chodzę z GTI2500 jakieś 6 lat a ogólnie z wykrywką 20lat i z różne już wykrywki miałem i nie zamienie się na nic, stary ale jary i do tej pory nikt nic lepszego nie wymyslił
Napisano
Moim zdaniem GTI2500 to najgorszy wykrywacz jaki mialem, nie polecil bym go nikomu a sam po tym wynalazku szerokim lukiem omijam produkty firmy GARRETT.
Napisano
Gdy pola nie były zbyt zaśmiecone, to sam biegałem na Allmetal`u. W tym trybie znacznie lepiej zbiera" boczne sygnały. Potem jednym palcem przerzucałem na kolor, analiza grafiki i już wiedziałem czy jest sens kopać.
Bardzo mi się w nim podoba jedna funkcja, ale zapomniałem jak się fachowo nazywa. Chodzi mi o możliwość ustawienia/regulacji OD jakiej głębokości maszyna rozpoczyna poszukiwania.
W terenie mocno zaśmieconym np. parki gdzie żule urządzili sobie pijalnie, można bezstresowo przejść nad kapslami, polmosami, a sprzęcior będzie pokazywać co jest głębiej powiedzmy od 5-10 cm w głąb.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie