XXXUfoczek25XXX Napisano 20 Marzec 2015 Autor Napisano 20 Marzec 2015 Witam wszystkich poszukiwaczy i zwolenników GARRETT GTI 2500 latam z nim dwa lata i jestem bardzo zadowolony lecz mam małe braki w swoich potrzebach ponieważ lubię małe zdobycze :)) wracając do tematu chce kupić cewkę do tego modelu i wybór mój to NEL TORNADO lub DeTech ULTIMATE 13 DD
marioAT Napisano 21 Marzec 2015 Napisano 21 Marzec 2015 Witam!Nie jestem pewny czy Twój wybór dotyczący zaproponowanych cewek na małe przedmioty będzie dobry ?. Polecam na drobnicę do GTI Garrett 8.5x11 DD lub Nel Hunter .Pzdr.
straczek1988 Napisano 21 Marzec 2015 Napisano 21 Marzec 2015 przy GTI 1500 cewka Detech 13 cali na duże przedmioty sprawdzała się, na małe nie koniecznie. Po prostu jest za duża
XXXUfoczek25XXX Napisano 23 Marzec 2015 Autor Napisano 23 Marzec 2015 Panowie a jak z funkcją imaging"???no i oczywiście dziękuję za pozytywne odpowiedzi :)
marioAT Napisano 23 Marzec 2015 Napisano 23 Marzec 2015 Witam!Tylko dwie cewki wspólpracują z ta funkcją 9.5 i 12.5 oczywiście firmowe . Pzdr.
Gość Napisano 23 Kwiecień 2015 Napisano 23 Kwiecień 2015 GTI 2500 to mimo że dobra, to już przestarzała konstrukcja.
traper6 Napisano 10 Maj 2015 Napisano 10 Maj 2015 Nawiązując do mojego przedmówcy że to konstrukcja przestarzała.Przez ok. 8 lat biegałem z PI, następnie 9 ze Smętkiem. Ze względu na wiek miałem już dosyć lasów, przebijania się się chaszcze, krzaczory itp.Chciałem uciec" na pola i zastanawiałem się nad zmianą wykrywki.Im dłużej czytałem ten dział, tym bardziej głupiałem. Nic konkretnego, sprzeczne informacje, każdy chwalił swój sprzęt itp.Miałem konkretne trafienie - depozyt. Moich pięciu znajomych pracowało na GTI 2500. Każdemu z nich z osobna zadałem jedno pytanie:- Gdyby ci wpadła duża kasa, to na jaki wykrywacz byś wymienił GTI ?Każdy z nich z osobna odpowiedział mi tak samo:-Na żaden inny.I to mi wystarczyło, do podjęcia decyzji jaki sprzęt wybrać.Używałem go 4 lata, do samego końca mojej działalności poszukiwawczej. Moje spostrzeżenia:- nie chce sam kopać- nie pierze i nie gotuje- nie chce robić za kierowcęA tak to robi wszystko. A mówiąc zupełnie poważnie to jedynym mankamentem jest jego waga. Jest ciężki i przydałoby się go odchudzić.GTI 2500 będzie jeszcze długo używany. Tak jak AK47. Powstał tyle lat temu i nadal ma się dobrze.
kamil99karpik Napisano 19 Grudzień 2015 Napisano 19 Grudzień 2015 Traper6 pytanie do Ciebie i nie tylko: jak sobie radziłeś z all-metal. Z tego co wiem jest najlepszy na militarkę (jeśli się mylę to proszę o sprostowanie), próbowałem dzisiaj polatać po okopach i mój GTI głupkował jednym słowem... wył cały czas (z dużą cewką pająk)... nawet na kawałeczki rdzy, a na kawałek blaszki 5x5cm pod mchem dawał sygnał jak na coś wielkości przynajmniej hełmu... Poszedłem w czyściutki las pierw pochodziłem na trybie zero bez 2 pierwszych kwadracików potem włączyłem all metal i nawet w czystym lesie miał szajbę. Nie mam pojęcia czy to moja wina czy Garrett szaleje. Aż boję się podczepiać TwoBoxa.Pozdrawiam!
traper6 Napisano 19 Grudzień 2015 Napisano 19 Grudzień 2015 Biegając na Allmetalu musisz zejść na dyskryminacji. Gleba może być mocno zmineralizowania i sprzęcior zaczyna głupieć.
kamil99karpik Napisano 19 Grudzień 2015 Napisano 19 Grudzień 2015 Zejść na dyskryminacji? Mógłbyś wyjaśnić, z tego co wiem allmetal nie ma funkcji rozróżniania co za tym idzie nie ma dyskryminacji w tym trybie.
traper6 Napisano 20 Grudzień 2015 Napisano 20 Grudzień 2015 Wybacz, ostatni raz ten sprzęt miałem w rękach ponad 3 lata temu. Po prostu nie pamiętam.Nie jestem pewien, ale zdaje się gdy gdy na kolorze" zejdziesz z dyskryminacji i przerzucisz na allmetal, to wykrywka to zapamiętuje.Miałbym sprzęt w ręku, to no problem, a tak to wiesz.... pamięć jest zawodna :)Albo na allmetalu, wycinasz pierwsze kwadraciki (drobnica)Zabij, nie pamiętam.
kamil99karpik Napisano 20 Grudzień 2015 Napisano 20 Grudzień 2015 Nie ma sprawy. No właśnie an Allmetalu nie można wycinać tych przeklętych kwadracików... Ale sprawdzę to z zapamiętaniem na kolorze. Dziękuję za odpowiedź i zachęcam innych do udzielenia odpowiedzi!!!
traper6 Napisano 20 Grudzień 2015 Napisano 20 Grudzień 2015 P.S. Wykrywator ma zdaje się 3-4 tryby częstotliwości. Może masz zewnętrzne zakłócenia (kolega obok ze sprzętem, linie energetyczne itp.). Spróbuj pomiąchać w tych ustawieniach.
piotr 880 Napisano 20 Grudzień 2015 Napisano 20 Grudzień 2015 na all metall też można zejść na czułości
kamil99karpik Napisano 20 Grudzień 2015 Napisano 20 Grudzień 2015 Chodzę sam z dala od ludzi i linii energetycznych. Próbowałem z Twoimi wskazówkami i nic. Po wejściu w okop na allmetalu wył jak wściekła krowa...
fido Napisano 20 Grudzień 2015 Napisano 20 Grudzień 2015 Zjedź też z czułością powiedzmy na 5 i treszoldem.Opanuj najpierw te dwie czynności bo widzę ,że pływasz nie rozumiesz. Póżnij zajmiemy się dostrojeniem do gruntu ręczne lub auto i częstotliwości. Najpierw naucz się obsługi bez wzbudzania za duża moc :)Kwadracików na all metal nie musisz wycinać opanujesz to będziesz wiedział jaką przewodność ma metal a co z tym idzie czy to ładny metal".
kowal76 Napisano 21 Grudzień 2015 Napisano 21 Grudzień 2015 Biegam z GTI 2500 6 lat,jest moim zdaniem bardzo dobry.Bardzo wazne jest dostrojenie do gruntu.
kamil99karpik Napisano 21 Grudzień 2015 Napisano 21 Grudzień 2015 No ok sprawdzę przy lepszej pogodzie. Po czym poznam przewodność na allmetalu jak na każdy metal jest taki sam sygnał?
kamil99karpik Napisano 21 Grudzień 2015 Napisano 21 Grudzień 2015 Próbowałem już z czułością na 5 trochę się uspokoił ale stracił wiele na zasięgu.
fido Napisano 21 Grudzień 2015 Napisano 21 Grudzień 2015 To podciągnij czułość i treshold. No jak taki sam .Weź kawałek miedzi i np.stali skorodowanej.Taki sam może ci pokazywać np.stal starą jako dobry kolorek.Potrenuj.No oczywiście strojenie do gruntu Fast.Chłopie nie załamuj mnie :).Jak w stanach kupowałem ten wykrywacz to pani mi mówiła m,że nie dam rady go opanować bo miała zwroty od amerykanosów rodowitych no ale Polak potrafi ale to było w 2005r. Ach ten gong w nim, aż łapa mi siadała
kamil99karpik Napisano 22 Grudzień 2015 Napisano 22 Grudzień 2015 Mam całe święta to poćwiczę. Na drobnice się dogadaliśmy już po pierwszej godzinie szukania, ale zostaje jeszcze ten przeklęty allmetal :D Wesołych Świąt i owocnych dołków!
fido Napisano 22 Grudzień 2015 Napisano 22 Grudzień 2015 Allmetal nie jest zły na czyste pola nauczysz się rozróżniać.Jest w nim moc.Tylko pamiętaj do gruntu należy stroic też w trybie dyskryminacji.
leonard17 Napisano 25 Grudzień 2015 Napisano 25 Grudzień 2015 Traper6 ma rację, ja chodzę z GTI2500 jakieś 6 lat a ogólnie z wykrywką 20lat i z różne już wykrywki miałem i nie zamienie się na nic, stary ale jary i do tej pory nikt nic lepszego nie wymyslił
r80r Napisano 25 Grudzień 2015 Napisano 25 Grudzień 2015 Moim zdaniem GTI2500 to najgorszy wykrywacz jaki mialem, nie polecil bym go nikomu a sam po tym wynalazku szerokim lukiem omijam produkty firmy GARRETT.
traper6 Napisano 26 Grudzień 2015 Napisano 26 Grudzień 2015 Gdy pola nie były zbyt zaśmiecone, to sam biegałem na Allmetal`u. W tym trybie znacznie lepiej zbiera" boczne sygnały. Potem jednym palcem przerzucałem na kolor, analiza grafiki i już wiedziałem czy jest sens kopać.Bardzo mi się w nim podoba jedna funkcja, ale zapomniałem jak się fachowo nazywa. Chodzi mi o możliwość ustawienia/regulacji OD jakiej głębokości maszyna rozpoczyna poszukiwania.W terenie mocno zaśmieconym np. parki gdzie żule urządzili sobie pijalnie, można bezstresowo przejść nad kapslami, polmosami, a sprzęcior będzie pokazywać co jest głębiej powiedzmy od 5-10 cm w głąb.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.