Witam, Nie wiem czy trafiłem z tematem do odpowiedniego działu, jeżeli nie to bardzo przepraszam, ale nic innego nie przyszło mi do głowy a w sumie to chodzi o identyfikację :).
Na mapach z okresu 1800-1900 (również Heldensfelda) natrafiłem na miejsca o nazwie Hollendernia. Myślałem że jest to miejscowość o takiej nazwie, ale udało mi się naliczyć kilka takich miejsc. Chciałbym się dowiedzieć co znajdowało się w miejscu zwanym Hollendernią? Czym była ta Hollendernia? W google znalazłem jedynie wzmiankę Ucierpiały zabudowania gospodarcze, wieża z gołębnikiem, hollendernia i jedna z oficyn. Poważnie przetrzebiono drzewostan parkowy." Rozumiem że było jakiś rodzaj budynku? Pozdrawiam
Question
Salwi
Nie wiem czy trafiłem z tematem do odpowiedniego działu, jeżeli nie to bardzo przepraszam, ale nic innego nie przyszło mi do głowy a w sumie to chodzi o identyfikację :).
Na mapach z okresu 1800-1900 (również Heldensfelda) natrafiłem na miejsca o nazwie Hollendernia. Myślałem że jest to miejscowość o takiej nazwie, ale udało mi się naliczyć kilka takich miejsc. Chciałbym się dowiedzieć co znajdowało się w miejscu zwanym Hollendernią? Czym była ta Hollendernia? W google znalazłem jedynie wzmiankę Ucierpiały zabudowania gospodarcze, wieża z gołębnikiem, hollendernia i jedna z oficyn. Poważnie przetrzebiono drzewostan parkowy." Rozumiem że było jakiś rodzaj budynku?
Pozdrawiam
4 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.