Skocz do zawartości
  • 0

Łódki Mauser.

Tropiciel_Fantow

Pytanie

Napisano

Witam.

Trafiły mi się ostatnio dwie łódki Mauser.Jak widać na zamieszczonym zdjęciu, różnią się wyglądem.Moje pytanie brzmi - czym jest to spowodowane?Czy jedna to stary typ od drugiej? Może latami produkcji? Wszelkie informacje co do różnic tych łódek" mile widziane,bo szukałem w internecie i na forach coś na ten temat, ale jakoś nieudolnie ;-)

Znalazłem tylko że icie" P to:

P" - Püttman & Co, Barmen..(M.88)

Ps.Ta na górze nie ma żadnych sygnatur z żadnej strony.

Pozdrawiam.

22 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam.
Trafiła mi się łódka Mauser, z symbolem podobnym do Spandau, lecz zamiast -" jest +". Proszę o informacje na temat producenta.
Pozdrawiam
MArcin
Napisano

Dziękuję wszystkim za informacje dotyczące wcześniejszych łódek.

Co do bicia P" - Püttman & Co, Barmen..(M.88)

http://odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=724141#1626759

To znalazłem w starym wątku (link wyżej) to co napisał Ave Danzig" może coś źle zrozumiałem.

Mam jeszcze jedną prośbę...czy sygnatura na tej łódce (nowe foto) to Georg Roth Wiedeń"? Wygląda na niedokładnie wybitą dlatego proszę was o zweryfikowanie.

Z góry dziękuję.

Napisano

Witam.

Trafiły mi się ostatnio dwie łódki Mauser.Jak widać na zamieszczonym zdjęciu, różnią się wyglądem.Moje pytanie brzmi - czym jest to spowodowane?Czy jedna to stary typ od drugiej? Może latami produkcji? Wszelkie informacje co do różnic tych łódek" mile widziane,bo szukałem w internecie i na forach coś na ten temat, ale jakoś nieudolnie ;-)

Znalazłem tylko że icie" P to:

P" - Püttman & Co, Barmen..(M.88)

Ps.Ta na górze nie ma żadnych sygnatur z żadnej strony.

Pozdrawiam.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie