Skocz do zawartości

Mialem F2 a chce kupic Proxime, warto?

adam519810

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam, tak jak w temacie, mialem juz dwa Fisherki F2 ale nie jestem z nich zadowolony. Smigalem po bardzo ciekawym poletku i znalazlem 5 malutkich monet typu szelag i boratynka ale tylko na glebokosci max 3 cm,sygnal byl ledwo wykrywalny, skoro przeszukalem tylko 3 cm a ziemia jest orana na glebokosc 30 cm to jeszcze masa monet czeka na wyjecie. Znalazlem tabele ze proxima wykrywa boratynke nawet z 20cm, to prawda? Jaka jest w obsludze? Macie jakiesrady albo spostrzezenia? Pozdrawiam Adam
Napisano
Zalezy mi na uniwersalnym sprzecie do wszystkiego, nie nastawiam sie konkretnie ma monetki ale te wlasnie są najciekawsze :) a jak z moim drugim pytankem? Z ilu cm proxima sciagnie boratynke lub szelaga? A ta delta to co to za sprzecik?
Napisano
Czytalem o delcie i jenak to nie dla mnie sprzecik :) ja ide w kierunku uniwersalnosci bo fisherek f2 to tylko zabawka tak jak napisal to fuks_ag i zgadzam sie z tym :)
Napisano
Do f2 możesz kupić sondę pasującą bounthy hunter 10 nowa 250 zł.używana 100 zł.zasięg wzrośnie.Zmiana to kup fishera f-75 1800-2100zł. inne wcześniej wymienione nie warte.
Napisano
Jak słusznie zauważył ginerus problemem F2 czy F70 są śmieszne ceweczki/ 8 czy 10x5" w F70 /.Założenie 11x7,5 z fischera czy Nel Hanter 12,5x8" zmienia całkowicie wykrywacz.
Napisano
Ginerus - widać nie używałeś nic innego skoro tak piszesz. Każda sroka własny ogon chwali.
Co do cewki 8 to lepiej sprawdza się w zaśmieconym terenie, ale rzeczywiście - zasięgi są słabsze niż przy cewce 10-11". co nie zmienia faktu, że proxa jest bardziej zaawansowanym wykrywaczem niż f2.
Napisano
Dla kogoś kto się zna lub miał różne urządzenia nie jest to duża różnica.Chcesz się przekonać zapraszam w miejsce obfite w monety guziki gdzie używałem cewki 10,5,zobaczymy ile znajdziesz jeśli coś znajdziesz.
Napisano
Tak jak pisałem wcześniej jeśli monety to Delta 4000, lub jak ktoś wypisał F75.

Jeśli uniwersalny to Rutus , ale uprzedzam, że może się wzbudzać na polach. Cewka DD ,która ma lepsze pokrycie terenu, dodatkowo to koszt 500zł.

Miałem wiele sprzętów i mam obeznanie co i jak.
Miałem również z fiszerków F4 (DD)i lepiej nim kosiłem monety niżeli Proximą (bardziej stabilny na polach) aczkolwiek Proxa fajne daje radę w lesie, zresztą do dziś ją mam :)

Zarówna z cewką koncentryczną jak i DD, ale czasem jest niestabilna na polach zwłaszcza zaoranych i wzbudza się.
Rutusy już tak maja trzeba się przyzwyczaić.
Aha nie oczekuj też jakiś super zasięgów ale są w normie :)
Napisano
To ja juz sam nie wiem :) trudny wybor, szukam uniwersalnego wykrywacza z znacznie wiekszym zasiegem niz f2, myslalem tez o f4 ale boje sie slabych zasiegow
Napisano
Odpuść sobie Rutusa radzę X terra 705 bardzo dopracowany głębszy bardzo wszechstronny 3 częstotliwość 3bkhz 7,5bkhz 18,75 khz dyskryminacja najlepsza do tego cewka Nel Storm i sprzęt nie do pokonania działa bardzo stabilnie zero fałszywych sygnałów i idzie kupić tanio Nówkę z sprowadzoną z UK
tu masz porównanie z np AT Pro
https://www.youtube.com/watch?v=p0BDmzxbYbQ
Napisano
No ale porada, zamiast 1500 zł wydaj 2800 zł i jak dokupisz sobie jeszcze dwie cewki za 1400 zł to będziesz miał trzy częstotliwości. To za tyle to już by Deusa kupił.

Kolega chce przeskoczyć na półkę wyżej. Będziesz zadowolony z Rutusa, poszukaj nawet używki to kupisz jeszcze taniej, a serwis krajowy i pogwarancyjny na wysokim poziomie więc nic nie ryzykujesz.
  • 2 weeks later...
Napisano
f2 to bardzo dobry wykrywacz nie sugeruj sie głebokosciami małych monetek,f2 jest szybki ,lekki i stabilny na smietnikach z rutusem juz nie bedzie tak słodko.zawsze jest cos za cos,głebokie sygnały albo stabilność
  • 1 month later...
Napisano
Też miałem f2(uważam że jest co najmniej porównywalny a może i nieco lepszy od ace 250 - kolega śmigał z takim w czasie gdy używałem f2) i wyjmowałem nim monety spokojnie z 15 cm więc albo źle go ustawiasz albo machasz cewką za wysoko nad ziemią.
Napisano
Chodze na codzien z Deusem ale mam jako zapasowy F2.Nie miej kompleksow,F 2 to dobry sprzecik,Deus da Ci bardzo niewiele wiecej.Co do dyskryminacji to Fishery maja lepszą,pod liniami elektrycznymi nie pochodzisz.
K. z K.
Napisano
Z Rutem pod liniami nie pochodzisz też ... Mi i kumplowi zawsze wariowały . Przesiadłem się z Ace 150 na Proxime i mogę polecić ale każdy chwali swoje .
Napisano
Z Rutusem Optimą chodzę pod liniami wysokiego napięcia w trybie mix. Jest wiele spokojniejszy jak na dynamiku. Może Proxa też tak ma ?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie