Skocz do zawartości

Garrett ACE - czy wymieniać ?

lasiutm

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam. Od niedawna zacząłem interesować się numizmatyką - w skrócie chciałbym poszukiwać monet no i innej kolorowej drobnicy. Obecnie posiadam wykrywacz Saper Traper. Czy opłaca się wymienić ew. z dopłatą sapera na kanarka? Pozdr lasiutm
Napisano
Tak, opłaca się.
Wartość używki trapera to jakieś 450 zł; acka 250 koło 800 i w takich realiach finansowych możesz się poruszać przy wymianie.
Napisano
Saper to na militarkę i kanki, na monety kanarek jak najbardziej.
Napisano
Na początek hobby mozesz kupic, ale tak jak Kolega napisał zasięgiem d.. nie urywa. Droższe urzadzenia na 35 cm wyciagaja boratynkia nie duże monety i depozyty z metra i więcej.Co do inwestycji na poczatku hobby to kup ace 350 zawsze sprzedasz z niewielka strata potem by kupić wykrywacz:)
Napisano
Ace 350 nie warty i co że ma większą cewkę kiedy jest gorszy od 150/250. Dlaczego ha zagadka dziwne że dotychczas tylu użytkowników nie zauważyło tego.
Napisano
Tylko nie uwierz w te bajki o boratynkach wyciąganych z 35 cm. Jak wykrywacz, niezależnie od jego ceny, złapie boratynke na 30+ cm w powietrzu to będzie bardzo dobrze.
Napisano
Euroace jest tylko pod tym względem lepszy, że ma w zestawie od razu cewkę DD.

Ma problemy z stabilnością i należny również zjeżdżać z czułości poza tym sprzęt tej samej klasy co ACE 250 wielkiej rewolucji nie ma , pracuje trochę na innej częstotliwości (wyższej) przez co powinien być ciutkę czulszy da drobne przedmioty ot tyle.
Na pocztątek ok poszukaj używki najmniej stracisz sprzedając.

Najważniejsza i tak jest miejscówka i szczęście dobre fanty lezą nie raz na wierzchu, wiec ... i najdroższy wykrywacz nie musi być najlepszy.

Później możesz kupić coś lepszego jak się wciągniesz.
Napisano
I DOKLADNIE tak jak pisze: AoT_Hunter_PL kolega Karola S

Euroace jest tylko pod tym względem lepszy, że ma w zestawie od razu cewkę DD.

... sprzęt tej samej klasy co ACE 250 wielkiej rewolucji nie ma , pracuje trochę na innej częstotliwości (wyższej) przez co powinien być ciutkę czulszy da drobne przedmioty ot tyle. ( haha, i tyle w temacie !!!!! polecam 350 !!!! )

Na pocztątek ok poszukaj używki najmniej stracisz sprzedając.

A to jest najcenniejsze !!!
Najważniejsza i tak jest miejscówka i szczęście dobre fanty lezą nie raz na wierzchu, wiec ... i najdroższy wykrywacz nie musi być najlepszy. " !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Później możesz kupić coś lepszego jak się wciągniesz -ale po co ? !!!!!!!!!!!
Napisano
Trzeba zadać sobie mądre pytanie by uzyskać mądrą odpowiedź.
Pytanie w jakim celu wykrywacz lepszy niż ace 350 zadasz sobie kiedy odkryjesz pewne ograniczenia tej konstrukcji. Jeśli nie odkryłeś - szukaj dalej - niektórym on wystarcza i jest ok. Jest to dobry wykrywacz, ale od kilku lat od premiery kanarków technologia separacji i identyfikacji poszła do przodu.
Napisano
Miałem ACE 250 i miałem 350 - sprzedałem oba w jednym czasie kiedy po wypadach ze znajomymi oni mieli monetki a ja nie . Przeskoczyłem na Rutus optima i teraz dopiero wiem że z Garrett - em to była pomyłka . Poszedłem za głosem chwalących je ludzi, ale się zawiodłem . Może wina leży też po mojej stronie że źle interpretowałem wykrywacz lecz chyba tam nie można źle rozumieć kwadracika skakającego po skali. Teraz po paru wypadach z Opti nie patrzę nawet na wskazania - wszystko na słuch - i efektywność wzrosła w stosunku do garrett-a o jakieś 60-80% Nie wypowiadałbym się nie sprawdzając w praktyce a posiadam jeszcze smętka na militarkę którego w żadną stronę nie można porównywać do wykrywaczy typowo na monetki .

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie