lasiutm Napisano 8 Marzec 2015 Autor Napisano 8 Marzec 2015 Witam. Od niedawna zacząłem interesować się numizmatyką - w skrócie chciałbym poszukiwać monet no i innej kolorowej drobnicy. Obecnie posiadam wykrywacz Saper Traper. Czy opłaca się wymienić ew. z dopłatą sapera na kanarka? Pozdr lasiutm
sza.man Napisano 8 Marzec 2015 Napisano 8 Marzec 2015 Tak, opłaca się.Wartość używki trapera to jakieś 450 zł; acka 250 koło 800 i w takich realiach finansowych możesz się poruszać przy wymianie.
lasiutm Napisano 8 Marzec 2015 Autor Napisano 8 Marzec 2015 Jeśli miałbym kupować to najlepiej używany.
Gość Napisano 8 Marzec 2015 Napisano 8 Marzec 2015 Saper to na militarkę i kanki, na monety kanarek jak najbardziej.
MarekDys Napisano 12 Marzec 2015 Napisano 12 Marzec 2015 A ja polecam kanarka ACE350 i namonetki i na depozyty / militarke do okolo 60cm
MarekDys Napisano 12 Marzec 2015 Napisano 12 Marzec 2015 sprawdzone resztki stare / zardzewiale wiadro z 50 - 60 cm , a monetki - kolorki 20 do 30 cm max to te wieksze
alex_2013 Napisano 12 Marzec 2015 Napisano 12 Marzec 2015 Na początek hobby mozesz kupic, ale tak jak Kolega napisał zasięgiem d.. nie urywa. Droższe urzadzenia na 35 cm wyciagaja boratynkia nie duże monety i depozyty z metra i więcej.Co do inwestycji na poczatku hobby to kup ace 350 zawsze sprzedasz z niewielka strata potem by kupić wykrywacz:)
ginerus Napisano 13 Marzec 2015 Napisano 13 Marzec 2015 Ace 350 nie warty i co że ma większą cewkę kiedy jest gorszy od 150/250. Dlaczego ha zagadka dziwne że dotychczas tylu użytkowników nie zauważyło tego.
BRAT_MIH Napisano 13 Marzec 2015 Napisano 13 Marzec 2015 Może jak miałeś Ace 350 to tak było, ale Euroace jest na nasze gleby i jest lepszy od 150/250 na bank.
Anarchista Napisano 13 Marzec 2015 Napisano 13 Marzec 2015 Tylko nie uwierz w te bajki o boratynkach wyciąganych z 35 cm. Jak wykrywacz, niezależnie od jego ceny, złapie boratynke na 30+ cm w powietrzu to będzie bardzo dobrze.
AoT_Hunter_PL Napisano 15 Marzec 2015 Napisano 15 Marzec 2015 Euroace jest tylko pod tym względem lepszy, że ma w zestawie od razu cewkę DD.Ma problemy z stabilnością i należny również zjeżdżać z czułości poza tym sprzęt tej samej klasy co ACE 250 wielkiej rewolucji nie ma , pracuje trochę na innej częstotliwości (wyższej) przez co powinien być ciutkę czulszy da drobne przedmioty ot tyle.Na pocztątek ok poszukaj używki najmniej stracisz sprzedając.Najważniejsza i tak jest miejscówka i szczęście dobre fanty lezą nie raz na wierzchu, wiec ... i najdroższy wykrywacz nie musi być najlepszy.Później możesz kupić coś lepszego jak się wciągniesz.
MarekDys Napisano 18 Marzec 2015 Napisano 18 Marzec 2015 I DOKLADNIE tak jak pisze: AoT_Hunter_PL kolega Karola SEuroace jest tylko pod tym względem lepszy, że ma w zestawie od razu cewkę DD. ... sprzęt tej samej klasy co ACE 250 wielkiej rewolucji nie ma , pracuje trochę na innej częstotliwości (wyższej) przez co powinien być ciutkę czulszy da drobne przedmioty ot tyle. ( haha, i tyle w temacie !!!!! polecam 350 !!!! ) Na pocztątek ok poszukaj używki najmniej stracisz sprzedając.A to jest najcenniejsze !!! Najważniejsza i tak jest miejscówka i szczęście dobre fanty lezą nie raz na wierzchu, wiec ... i najdroższy wykrywacz nie musi być najlepszy. " !!!!!!!!!!!!!!!!!!! Później możesz kupić coś lepszego jak się wciągniesz -ale po co ? !!!!!!!!!!!
Gość Napisano 20 Marzec 2015 Napisano 20 Marzec 2015 Trzeba zadać sobie mądre pytanie by uzyskać mądrą odpowiedź.Pytanie w jakim celu wykrywacz lepszy niż ace 350 zadasz sobie kiedy odkryjesz pewne ograniczenia tej konstrukcji. Jeśli nie odkryłeś - szukaj dalej - niektórym on wystarcza i jest ok. Jest to dobry wykrywacz, ale od kilku lat od premiery kanarków technologia separacji i identyfikacji poszła do przodu.
melchior71 Napisano 22 Marzec 2015 Napisano 22 Marzec 2015 Miałem ACE 250 i miałem 350 - sprzedałem oba w jednym czasie kiedy po wypadach ze znajomymi oni mieli monetki a ja nie . Przeskoczyłem na Rutus optima i teraz dopiero wiem że z Garrett - em to była pomyłka . Poszedłem za głosem chwalących je ludzi, ale się zawiodłem . Może wina leży też po mojej stronie że źle interpretowałem wykrywacz lecz chyba tam nie można źle rozumieć kwadracika skakającego po skali. Teraz po paru wypadach z Opti nie patrzę nawet na wskazania - wszystko na słuch - i efektywność wzrosła w stosunku do garrett-a o jakieś 60-80% Nie wypowiadałbym się nie sprawdzając w praktyce a posiadam jeszcze smętka na militarkę którego w żadną stronę nie można porównywać do wykrywaczy typowo na monetki .
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.