lukaszzz Napisano 7 Marzec 2015 Autor Napisano 7 Marzec 2015 Sygnet z krzyżem wygląda mi na ręcznie robiony, ale zastanawiają mnie te cyfry, po jednej stronie 14, po drugiej 76. Czy to może być rok? Co o tym myślicie? Cyfry też są bardzo regularne, wzorek zygzak wokół.
tyfus Napisano 7 Marzec 2015 Napisano 7 Marzec 2015 gwarantuję ci, że nie 1476 rok tylko skrócona wersja dat: 1914 - 1916.i na marginesie jak coś... poszukaj mi amelinium w 1476 roku...
lukaszzz Napisano 10 Marzec 2015 Autor Napisano 10 Marzec 2015 Dzięki, faktycznie jak się jeszcze przyjrzałem może to być jedynka a nie siódemka, znalazłem podobny temat i tak właśnie były oznaczane w skrócie lata. Jestem laikiem w tym temacie ale człowiek uczy się przez całe życie. Dzięki za pomoc.
Raned Napisano 7 Marzec 2015 Napisano 7 Marzec 2015 Aluminium zostało odkryte dopiero w 1825 r. przez duńskiego fizyka Oerstedta.
Pytanie
lukaszzz
Sygnet z krzyżem wygląda mi na ręcznie robiony, ale zastanawiają mnie te cyfry, po jednej stronie 14, po drugiej 76. Czy to może być rok? Co o tym myślicie? Cyfry też są bardzo regularne, wzorek zygzak wokół.
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.