SPPILOT Napisano 3 Marzec 2015 Autor Napisano 3 Marzec 2015 Witam!Od pewnego czasu próbuje zidentyfikować bagażnik.Wygląda mi na bagażnik z lat 1908-15Ale może pomyliłem się o kilkadziesiąt lat? podobnych bagażników jest zatrzęsienie więc może być trudno, ale próbować trzeba!Z góry dziękuję za pomoc!
SPPILOT Napisano 3 Marzec 2015 Autor Napisano 3 Marzec 2015 Długość 45 cmSzerokość 14-15 cmNakrętki 14mm i 11mmDługość podpór 35 cmŚrednica rurek ok. 12-13mmŚrednica mufek 16 mmWaga ok. 1200 gram
derkb Napisano 3 Marzec 2015 Napisano 3 Marzec 2015 Najpewniej rowerowy, wskazuje na to niewielka szerokosc bagażnika i długość podpór - może się zmieścić ponad 20 calowe koło.
butchcassiddy Napisano 3 Marzec 2015 Napisano 3 Marzec 2015 Na 100% rowerowy. Charaktarystyczne jest przednie mocowanie do ramy.
SPPILOT Napisano 7 Marzec 2015 Autor Napisano 7 Marzec 2015 Może mocowanie jest owerowe" ale uważam ze bagażnik pochodzi z czasów gdzie rowery niewiele różniły się od motocykli. A nazwy firmy które je produkowały niewiele mówią współczesnym znawcom historii motoryzacji.Chyba pozostanie kolejną zagadką na moim garażowym regale.
Pytanie
SPPILOT
Od pewnego czasu próbuje zidentyfikować bagażnik.
Wygląda mi na bagażnik z lat 1908-15
Ale może pomyliłem się o kilkadziesiąt lat?
podobnych bagażników jest zatrzęsienie więc może być trudno, ale próbować trzeba!
Z góry dziękuję za pomoc!
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.