rafał29 Napisano 1 Marzec 2015 Autor Napisano 1 Marzec 2015 Witam. Proszę o identyfikację głowy konia.Interesuje mnie wiek i od czego może być i ewentualnie materiał z którego zostało wykonane. Waga 35 gramów, długość 6 cm, wysokość 2 cm.
rafał29 Napisano 1 Marzec 2015 Autor Napisano 1 Marzec 2015 Witam. Proszę o identyfikację głowy konia.Interesuje mnie wiek i od czego może być i ewentualnie materiał z którego zostało wykonane. Waga 35 gramów, długość 6 cm, wysokość 2 cm.
xen Napisano 1 Marzec 2015 Napisano 1 Marzec 2015 Często takie wykończenia" były stosowane przy laskach do podpierania.Sam mam w posiadaniu coś podobnego, tylko z głową PSA.Datowanie to jakiś XIX? / XX wiek.Chyba kieruję Cię w dobrą stronę.http://www.google.pl/search?q=laska+z+głową+zwierzęcia&biw=1280&bih=916&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=C_TyVJn3K8GsPYrLgGA&ved=0CAYQ_AUoAQPost został zmieniony ostatnio przez moderatora Hebda 12:57 01-03-2015
rafał29 Napisano 1 Marzec 2015 Autor Napisano 1 Marzec 2015 Chyba jednak to nie będzie to. Jest za małe na wykończenie laski. jest długości małego palca u ręki. Rozmawiałem przed chwilą z kimś kto widział takie laski i też stwierdził, że jest za małe.
steell Napisano 2 Marzec 2015 Napisano 2 Marzec 2015 Może być zakończenie np łyżki do butów, pogrzebacza itd.
Pytanie
rafał29
Witam. Proszę o identyfikację głowy konia.Interesuje mnie wiek i od czego może być i ewentualnie materiał z którego zostało wykonane. Waga 35 gramów, długość 6 cm, wysokość 2 cm.
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.