Skocz do zawartości

Na jaki wykrywacz zamienić Minelab x-terra 70?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam jestem nowy, i jak w temacie Na jaki wykrywacz zamienić Minelab x-terra 70"?,x terre mam od pół roku i sporo nią nakosiłem drobnicy i nie tylko ,interesują mnie głownie monety drobnica kolorowa,nie szukam militarki chodz x terra nie raz miło mnie zaskoczyła,cena jaką mogę przeznaczyć na wykrywkę to max 2700 zł
myślałem o x-terra 705
garret ace 350
garret at pro lub coś innego ,chodzi mi głównie o duży zasięg i lekką wagę sprzętu co doradzicie? rozważe wszystkie propozycję pomysły :)
Napisano
Z w/w sprzetów:

EUROACE będzie najgorszym wyborem, i chyba podałeś go tylko po to, by dodać. Wielkiego skoku", jeżeli w ogóle skoku" do przodu na pewno nie zrobisz.

Teraz 2 sprzęty, które znam :) Moim zdaniem przeskok na 1 lub 2 wyjdą Ci na +, kwestia tylko KTÓRY.

X-Terra - jeżeli miałeś 70 z DD, to wagowo różnicy nie poczujesz.
Kosmetyka elektroniki, dodatkowe opcje, ogólnie sprzęt zaawansowany, i to równo. Kolega z tego forum, z którym często się szwendamy ma, i jest zadowolonym użytkownikiem.
Czasem narzeka na złe wyważenie, i ból ręki po całym dniu chodzenia.

AT - wagowo? jak euroace wg mnie. Z bólem ręki to samo.
Zasięgi porównywalne do XT - kiedyś nawet fajny test z ekipą robiliśmy i oba sprzęty na tych samych głębokościach sobie radziły :) Ogólnie kolega zakupił z myślą o kolorze, i nie narzeka.
Minusy? Na pewno wkurzające jest to, że nie ma NADAL regulacji głośności. Co do reszty elektroniki - osobiście odnoszę wrażenie, że garrett mimo dodania nowych rozwiązań technologicznych, nowych opcji i tak jest gdzieś z tyłu w porównaniu do Minelaba i jego technologii.

Mając na uwadze te 2 sprzęty, ja osobiście skłoniłbym się chyba ku XT 705 - z nią do czynienia mam częściej, i ogólnie wprawiony użytkownik w trybie AM może czynić cuda :)
Nie twierdzę, że AT PRO jest słaby, po prostu na mnie lepsze wrażenie zrobił junkers323 i jego xterra 705.

W/w tekst to moje odczucia, i nikt nie musi ich brać do siebie :)
mam nadzieję, że pomogłem.

xen.
Napisano
Zamiana x-70 na x-705 to żadna zamiana bo to jest dokładnie to samo.
Jeśli masz terrę z cewką 7.5 to At pro może być ciekawym eksperymentem, bo masz dużą różnicę częstotliwości, więc spora szansa kopnąć coś ciekawego na schodzonych miejscówach.
Ace to oczywisty krok w tył.
W ogóle, bez sensu ten pomysł zamiany przy zapodanym budżecie, bo nic lepszego nie znajdziesz.
Napisano
A ja bym ci zaproponował jeśli ci nie zależy na telewizorku i chcesz mieć szybki i głęboki sprzęt na drobnice któregoś z tych analogów.
Xp Gold max Power,Golden Mask 4 pro Wd tu masz dwie częstotliwości,Tesoro Tejon.
Napisano
XEN - At Pro posiada regulację głośności i to dla każdego ucha osobno. Jak wiesz dlaczego tak to skonstruowano to będziesz umiał z tego korzystać. Słuchawki - tylko dedykowane w komplecie (wodoszczelne łącze), dość solidne, ja zmieniłem na słuchawki douszne XP z przejściówką, ale to rzecz gustu.
Generalnie producent nie martwił się zbytnio o tych co chodzą z At Pro bez słuchawek, bo nie do tego ten wykrywacz jest stworzony.
Napisano
Nawet jesli ma cewke 7,5kHz to polecacie mu AT PRO , zeby wszedl na wyzsza czestotliwosc ?? , powaznie ?? :D ...

minelabxterra : kup na rynku wtornym jakas cewke 18,75kHz i nie zawracaj sobie glowy AT PRO.

Najlepiej jak bys dopadl uzywke Nel Tornado o tej czestotliwosci i bedziesz zadowolony (moze Twoj nadgarstek i stelaz od tereski mniej ;) )

Zmiana x70 na x705 ma tylko jeden plus ... elektronika wewnatrz bedzie w swiezszym" stanie i nic wiecej ... to dokladnie ten sam detektor po faceliftingu.

- wprowadzone zmiany sa czysto kosmetyczne

Jezeli nie boisz sie braku telewizorka , kup uzywanego XP GMP , w tej kwocie spokojnie znajdziesz detektor na gwarancji (nawet w obecnej chwili , jest w tej cenie nowy, na znanym portalu aukcyjnym)

Podsumowujac ... jesli nie chcesz brodzic w wodzie ,pomysl z AT PRO ... zakop na glebokosci wiecej niz jednego sztycha ;)
Napisano
Zgadzam się z sza.manem i wclan - zmiana na X70 na X705 nie ma większego sensu, chyba że wystarczy Ci zmiana cewki. W Twoim zasięgu jest XP Goldmaxx albo po prostu Rutus Optima. Obydwa mile zaskoczą na plus, choć Optima jest bardziej uniwersalna.

Pozdrawiam

VW
  • 2 weeks later...
Napisano
Ciężki wybór xterra 705 bardziej dopracowana! poprawiono zasięg i identyfikacje kilka opcji w ustawieniach ja pozbyłem sie Rutusa proximy to jest to samo co optima bo to szajs płytki skomplikowany Garrett przereklamowany. bierz 705 a poczujesz różnice poczytaj na forach co do Rutusa odpuść sobie bo to przesiadka z Mercedesa na poloneza

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie