minelabxterra Napisano 27 Luty 2015 Autor Napisano 27 Luty 2015 Witam jestem nowy, i jak w temacie Na jaki wykrywacz zamienić Minelab x-terra 70"?,x terre mam od pół roku i sporo nią nakosiłem drobnicy i nie tylko ,interesują mnie głownie monety drobnica kolorowa,nie szukam militarki chodz x terra nie raz miło mnie zaskoczyła,cena jaką mogę przeznaczyć na wykrywkę to max 2700 złmyślałem o x-terra 705garret ace 350garret at pro lub coś innego ,chodzi mi głównie o duży zasięg i lekką wagę sprzętu co doradzicie? rozważe wszystkie propozycję pomysły :)
xen Napisano 28 Luty 2015 Napisano 28 Luty 2015 Z w/w sprzetów:EUROACE będzie najgorszym wyborem, i chyba podałeś go tylko po to, by dodać. Wielkiego skoku", jeżeli w ogóle skoku" do przodu na pewno nie zrobisz.Teraz 2 sprzęty, które znam :) Moim zdaniem przeskok na 1 lub 2 wyjdą Ci na +, kwestia tylko KTÓRY.X-Terra - jeżeli miałeś 70 z DD, to wagowo różnicy nie poczujesz.Kosmetyka elektroniki, dodatkowe opcje, ogólnie sprzęt zaawansowany, i to równo. Kolega z tego forum, z którym często się szwendamy ma, i jest zadowolonym użytkownikiem.Czasem narzeka na złe wyważenie, i ból ręki po całym dniu chodzenia.AT - wagowo? jak euroace wg mnie. Z bólem ręki to samo.Zasięgi porównywalne do XT - kiedyś nawet fajny test z ekipą robiliśmy i oba sprzęty na tych samych głębokościach sobie radziły :) Ogólnie kolega zakupił z myślą o kolorze, i nie narzeka.Minusy? Na pewno wkurzające jest to, że nie ma NADAL regulacji głośności. Co do reszty elektroniki - osobiście odnoszę wrażenie, że garrett mimo dodania nowych rozwiązań technologicznych, nowych opcji i tak jest gdzieś z tyłu w porównaniu do Minelaba i jego technologii.Mając na uwadze te 2 sprzęty, ja osobiście skłoniłbym się chyba ku XT 705 - z nią do czynienia mam częściej, i ogólnie wprawiony użytkownik w trybie AM może czynić cuda :) Nie twierdzę, że AT PRO jest słaby, po prostu na mnie lepsze wrażenie zrobił junkers323 i jego xterra 705.W/w tekst to moje odczucia, i nikt nie musi ich brać do siebie :)mam nadzieję, że pomogłem.xen.
sza.man Napisano 28 Luty 2015 Napisano 28 Luty 2015 Zamiana x-70 na x-705 to żadna zamiana bo to jest dokładnie to samo.Jeśli masz terrę z cewką 7.5 to At pro może być ciekawym eksperymentem, bo masz dużą różnicę częstotliwości, więc spora szansa kopnąć coś ciekawego na schodzonych miejscówach.Ace to oczywisty krok w tył.W ogóle, bez sensu ten pomysł zamiany przy zapodanym budżecie, bo nic lepszego nie znajdziesz.
dino73 Napisano 2 Marzec 2015 Napisano 2 Marzec 2015 A ja bym ci zaproponował jeśli ci nie zależy na telewizorku i chcesz mieć szybki i głęboki sprzęt na drobnice któregoś z tych analogów.Xp Gold max Power,Golden Mask 4 pro Wd tu masz dwie częstotliwości,Tesoro Tejon.
Gość Napisano 3 Marzec 2015 Napisano 3 Marzec 2015 XEN - At Pro posiada regulację głośności i to dla każdego ucha osobno. Jak wiesz dlaczego tak to skonstruowano to będziesz umiał z tego korzystać. Słuchawki - tylko dedykowane w komplecie (wodoszczelne łącze), dość solidne, ja zmieniłem na słuchawki douszne XP z przejściówką, ale to rzecz gustu.Generalnie producent nie martwił się zbytnio o tych co chodzą z At Pro bez słuchawek, bo nie do tego ten wykrywacz jest stworzony.
wclan Napisano 9 Marzec 2015 Napisano 9 Marzec 2015 Nawet jesli ma cewke 7,5kHz to polecacie mu AT PRO , zeby wszedl na wyzsza czestotliwosc ?? , powaznie ?? :D ...minelabxterra : kup na rynku wtornym jakas cewke 18,75kHz i nie zawracaj sobie glowy AT PRO.Najlepiej jak bys dopadl uzywke Nel Tornado o tej czestotliwosci i bedziesz zadowolony (moze Twoj nadgarstek i stelaz od tereski mniej ;) )Zmiana x70 na x705 ma tylko jeden plus ... elektronika wewnatrz bedzie w swiezszym" stanie i nic wiecej ... to dokladnie ten sam detektor po faceliftingu.- wprowadzone zmiany sa czysto kosmetyczneJezeli nie boisz sie braku telewizorka , kup uzywanego XP GMP , w tej kwocie spokojnie znajdziesz detektor na gwarancji (nawet w obecnej chwili , jest w tej cenie nowy, na znanym portalu aukcyjnym)Podsumowujac ... jesli nie chcesz brodzic w wodzie ,pomysl z AT PRO ... zakop na glebokosci wiecej niz jednego sztycha ;)
VanWorden Napisano 9 Marzec 2015 Napisano 9 Marzec 2015 Zgadzam się z sza.manem i wclan - zmiana na X70 na X705 nie ma większego sensu, chyba że wystarczy Ci zmiana cewki. W Twoim zasięgu jest XP Goldmaxx albo po prostu Rutus Optima. Obydwa mile zaskoczą na plus, choć Optima jest bardziej uniwersalna. PozdrawiamVW
motokrys10 Napisano 20 Marzec 2015 Napisano 20 Marzec 2015 Ciężki wybór xterra 705 bardziej dopracowana! poprawiono zasięg i identyfikacje kilka opcji w ustawieniach ja pozbyłem sie Rutusa proximy to jest to samo co optima bo to szajs płytki skomplikowany Garrett przereklamowany. bierz 705 a poczujesz różnice poczytaj na forach co do Rutusa odpuść sobie bo to przesiadka z Mercedesa na poloneza
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.