Skocz do zawartości

AirShow 2015 w Radomiu

fuks_ag

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 77
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Zadziałałem z wyprzedzeniem i już w styczniu zarezerwowałem noclegi dla całej grupy, bo w zeszłym latach zawsze była rzeźnia. Jaskółki ćwierkały o 22-23.sierpnia, jak się okazało - słusznie. Wkrótce potem nie było w tych obiektach wolnych miejsc. Na szczęście termin został potwierdzony. Tradycyjnie już wybieram się od rana w piątek - na treningi od kuchni". Jeden z dwóch dni pokazów też zamierzam spędzić po drugiej stronie płotu - może nie widać całości pokazu, ale za to momentami czuć spaloną naftę :)))

Ale trochę martwię się o ekipy. Poprzednie edycje oferowały bogaty program. Mam nadzieję, że tak późne podpisanie umowy nie wpłynie na liczbę i klasę uczestników.

M.

P.S. W tym roku nie występuje holenderskie demo F-16. Oszczędności :( Na wojsko nie mają kasy, a na promocję pe..łów i nierobotnych ciapsów płynie wartkim strumieniem. Ale nie o tym tu mowa ;)
  • 3 months later...
Napisano
dzis był przedsmak AirShow. dni otwarte jednostki wojskowej na Sadkowie. Można było sobie połazić po płycie serwisowej i poprzyglądac się akcjom przeglądowym samolotów, ktore po chwili były znowu w powietrzu. W sierpniu takie rzeczy nie będą możliwe. Chłopaki na Orlikach szaleli, widzowie na ziemi również. Mój syn był zachwycony - ja też:)
http://radom24.pl/artykul/czytaj/23832
Napisano
@Fuks, zapłaciłem 480 zł za noc w pensjonacie - w sumie za 3 pokoje dla 8 osób.

Ale na chwilę obecną program wygląda cienko - jeździłem tam dla palników", a w tym roku bieda z dynamicznymi pokazami solo myśliwców. Na pewno rezygnujemy z pobytu w niedzielę. Kwestia czy pojedziemy na piątek/sobotę pozostaje otwarta 50/50. Nie ma co jechać na siłę skoro dopalaczowych atrakcji brakuje, a zespoły nas aż tak nie kręcą.

M.
Napisano
@beaviso to jeszcze znośnie z ta ceną. A co do samych pokazów to prawda, w tym roku na bogato nie jest, mam nadzieję, ze odpuszczą sobie zakaz wnoszenia własnych napojów
Napisano
@Fuks, cena nie tylko znośna, ale i niska. Obiekt nowy, łazienki czyste, śniadanie w cenie, zupełnie jak hotel.
A co do napojów - to wszyscy się tym emocjonują... Nie rozumiem. Dwa lata temu wnieśliśmy wodę w plecakach - ostentacyjnie udając oburzenie wyrzuciliśmy butelkę czy dwie przygotowane na przynętę, a reszta butelek wjechała głebiej w plecaku. Wyłącznie dla sportu i żeby się podroczyć, bo wróciliśmy z tą wodą w większości niewypitą po pokazach... ;-)

M.
Napisano
jeszcze zrozumiały jest zakaz wnoszenia na pokład samolotu napojów powyżej 100ml względy bezpieczeństwa -komercja swoją drogą, ale na pokazy za które się płaci zakaz dlatego aby kupić na miejscu ze zwiększoną marżą nazywam wyłudzeniem.
Napisano
Air Show 2015 w Radomiu - program:
W tym roku na pokazach lotniczych w Radomiu będą:
- pokazy dynamiczne samolotów wojskowych i cywilnych
- statyczna wystawa samolotów oraz sprzętów i uzbrojenia będącego na wyposażeniu Polskich Sił Zbrojnych
- wystawa przemysłu lotniczego, a także wystawy towarzyszące (historyczne, fotograficzne, itp.)

Wśród już zapowiedzianych atrakcji będą m.in. pokazy z flarami przygotowane przez pilotów samolotów F-16 i MiG-29, a także symulacje ataków na cele naziemne. Wykonają je piloci samolotów Su-22 z 21. Bazy Lotnictwa Taktycznego ze Świdwina oraz piloci F-16 z 2. Skrzydła Lotnictwa Taktycznego.

Air Show 2015 w Radomiu - program godzinowy (22 i 23 sierpnia):
godz. 8.00 - sprzedaż biletów
godz. 8.00 - otwarcie bram wejściowych na lotnisko
godz. 9.00 - rozpoczęcie pokazów w powietrzu
godz. 11.20 - blok Aeroklubu Polskiego - Show of the Polish Aero Club
godz. 12.00 - oficjalne rozpoczęcie Międzynarodowych Pokazów Lotniczych AIR SHOW 2015
w godz. 12.15-19.00 - blok wojskowy: pokazy grup akrobacyjnych, pokazy indywidualne
godz. 19.00 - zakończenie pokazów lotniczych w Radomiu

Air Show 2015 w Radomiu - samoloty i śmigłowce:
* Zespół Biało-Czerwone Iskry - samoloty TS-11 „Iskra
* Zespół Orlin na samolotach PZL-130
* F-16 C/D Block 52
* MiG-29
* Su-22 M4
* Casa C-295M
* M28 Bryza
* C-130 Hercules
* Mi-14 PŁ
* Mi-24 Hind
* SW-4 Puszczyk
* W-3 Sokół
* Mi-17 Medevac
* SH-2G Seasprite
* Mi-24
* JAS-39 Gripen
* L-159 ALCA
* Casa C-295
* F-16 AM
* Embraer ERJ135
* Zespół Patrouille Suisse - samoloty F-5FE
* Zespół Frecce Tricolori - samoloty MB-339
* Eurofighter Typhoon
* F-16 ZEUS
* Dassault Rafale
* Zespół Patrulla Águila - samoloty C-101
* Zespół Patrulla Aspa - śmigłowce Colibri
* MiG-21 Lancer
* Panavia Tornado
* Casa C-27J Spartan
* Let L-410 Turbolet
* Zespół Baby Blue - samoloty T-17 Supporter
* C-130J Super Hercules
* Pilatus PC-7
* Zespół Baltic Bees - samoloty L-39C
* Zespół Royal Jordanian Falcons - samoloty Extra-300L

Dojazd na Air Show 2015 w Radomiu
Pokazy lotnicze odbywać się będą na lotnisku Radom-Sadków, znajdującym się przy ul. Lubelskiej 150.

W całym Radomiu na czas pokazów mają powstać specjalne parkingi, na których będzie można zostawić samochód. Dojazd z parkingów na lotnisko będą zapewniały specjalny autobusy. Będą one darmowe dla osób, które pozostawią auto w jednym ze specjalnie wyznaczonych parkingów.

Informacje o imprezie znajdziecie również na oficjalnej stronie organizatora pokazów Air Show 2015 w Radomiu.

http://warszawa.naszemiasto.pl/artykul/air-show-radom-2015-program-pokazow-bilety-dojazd-atrakcje,3425287,2,artgal,t,id,n,tm.html
  • 3 weeks later...
Napisano
Absurd do kwadratu Znowu nie można wnosić własnych napojów na pokazy ale uwaga: łaskawi organizatorzy udostępnią 5 słownie pięć! dystrybutorów z wodą do picia i kubeczki oraz zezwolą na uzupełnienie własnych butelek.... których nie będzie wolno wnieść:)))) udostępnijcie to wszędzie hejt na maxa trzeba urządzić bo się organizatorom w głowach od upału pomieszało!!!!!
http://radom.gazeta.pl/radom/1,48201,18310596,Air_Show_2015__Zakaz_wnoszenia_wlasnych_napojow__ale___.html
  • 2 weeks later...
Napisano
Mi apetyt powrócił wraz z informacją o tym, że włoski Eurofighter będzie jednak demosntrowany w powietrzu, a do tego doszedł jeszcze słowacki MiG-29. A kilka dni temu w Malborku miałem okazję obserwować dwa treningi kpt. Adriana Rojka z przebazowanej tam tymczasowo eskadry z Mińska Maz. Powiem tak - warto na niego zwrócić uwagę w Radomiu :) Startuje przepięknie z przytrzymaniem nad pasem i gwałtownym wyrwaniem do pionu, no i po raz pierwszy zaprezentuje przed polską publicznością dzwon" (ślizg na ogon) na MiGu.

M.
  • 4 weeks later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie